Podignuta optužnica protiv majke dječaka (6) koji je u SAD-u upucao učiteljicu

Foto: Facebook

VELIKA porota optužila je 25-godišnju Deju Taylor, majku šestogodišnjeg dječaka koji je upucao učiteljicu u školi u Virginiji, za kazneno djelo zanemarivanja djeteta i za prekršaj "neopreznog ostavljanja napunjenog vatrenog oružja". Dječak je 6. siječnja donio pištolj u ruksaku u osnovnu školu Richneck u gradu Newport News i zatim upucao 25-godišnju učiteljicu Abigail Zwerner u ruku i prsa tijekom nastave.

Zwerner je teško ozlijeđena u napadu, ali je preživjela. Policija je utvrdila kako je dječak u pucnjavi koristio pištolj koji je pripadao njegovoj majci. Dodali su da su optužbe proizašle iz "temeljite istrage" o pucnjavi. "Svaki kazneni slučaj jedinstven je u svojim činjenicama i te činjenice podupiru ove optužbe, ali naša istraga o pucnjavi se nastavlja", rekao je tužitelj Howard Gwynn.

Istražuju se sigurnosni problemi u školi

Obitelj je nakon pucnjave izdala priopćenje u kojem navodi da su poduzeli potrebne mjere predostrožnosti. James Elleson, odvjetnik obitelji, rekao je za Associated Press da je pištolj bio u majčinu ormaru na gornjoj polici i da je imao bravu na okidaču, piše BBC

Vlasti su najavile kako bi mogle biti podignute i druge optužnice jer je posebna porota istraživala sigurnosne probleme u školi koji su potencijalno omogućili pucnjavu. "Ako posebna velika porota utvrdi da su dodatne osobe kazneno odgovorne prema zakonu, može podići dodatne optužnice", kazao je Gwynn.

Dječak vjerojatno neće biti optužen

Ranjena učiteljica je optužila školske službenike da su zanemarili višestruka upozorenja o tome da dječak ima pištolj na dan pucnjave te ih je tužila za grubi nemar. Školski službenici prethodno su potvrdili da je djetetov ruksak pretražio djelatnik škole na dan pucnjave, nakon što je dojavljeno da bi učenik mogao imati oružje.

Tužitelji su ranije potvrdili kako dijete vjerojatno neće biti optuženo u vezi s pucnjavom. Gwynn je u ožujku za NBC News rekao kako je "šansa da šestogodišnjak može izdržati suđenje problematična" jer je dijete premlado da bi razumjelo pravni sustav.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.