Ubijena djelatnica britanske ambasade u Beirutu, policija istražuje nejasne okolnosti smrti

Foto: Facebook
 
TIJELO djelatnice britanske ambasade u Beirutu pronađeno je kraj autoceste u subotu ujutro, javlja Guardian.
 
Tijelo Rebecce Dykes (30) pronađeno je u ranim jutarnjim satima u subotu uz autocestu Metn. Uz tijelo nisu pronađeni nikakvi identifikacijski dokumenti, a policija je izjavila da je zadavljena. Okolnosti njene smrti još uvijek su nejasne.
 
"Cijela ambasada je šokirana i tužna"
 
Sudski službenik izjavio je za Guardian da je Dykes provela večer u društvu prijatelja u dijelu Beiruta poznatom po kafićima i restoranima. Vjeruje se da je sama napustila to područje oko ponoći.
 
Britanski ambasador u Libanonu Hugo Shorter objavio je na Twitteru: "Cijela ambasada je duboko šokirana i tužna zbog ove vijesti. Moje misli su s njenom obitelji, prijateljima i kolegama zbog ovog tragičnog gubitka. Dajemo podršku njenoj obitelji i blisko surađujemo s vlastima koje provode istragu".
 
Sigurnosne službe i policija pokrenuli istragu
 
Obiteljski glasnogovornik je izjavio: "Shrvani smo zbog gubitka naše voljene Rebecce. Činimo sve u svojoj moći kako bismo razumjeli što se dogodilo. Zahtijevamo da mediji poštuju našu privatnost u ovom teškom trenutku".
 
Dykes je bila voditeljica programa Ministarstva za međunarodni razvoj (DfID). Ranije je radila kao analitičarka za Irak u uredu za vanjske poslove. Okolnosti njene smrti istražuju libanonske sigurnosne snage te obavještajni policijski odjel.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Rebeccu Dykes, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Rebecca Dykes. 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.