Đurđa Adlešič napušta kormilo HSLS-a

NAKON tri i pol godine, Đurđa Adlešič odlazi s mjesta predsjednice HSLS-a, javlja HRT.
Na čelu stranke ostat će još četiri mjeseca. Navodno je željela otići još prije godinu dana, no ostala je na zahtjev Središnjeg vijeća HSLS-a koje nije željelo promjenu uoči lokalnih izbora.

Žmegač nasljednik?


Njezin nasljednik birat će se u studenom na redovitom saboru stranke, a Darinko Kosor je već objavio kandidaturu. Zamjenik predsjednice, kutinski gradonačelnik Davor Žmegač, službeno još nije kandidat, iako baš on slovi za novog predsjednika HSLS-a.

Đurđa Adlešič je u visoku politiku ušla prije 14 godina kao saborska zastupnica. Bila je i potpredsjednica Sabora. Gradonačelnica Bjelovara postaje 2001. Sveprisutna u gradu, osvaja i drugi mandat. Na prošlim predsjedničkim izborima bila je četvrta. A onda 2006. vrhunac karijere - izabrana je za predsjednicu stranke. Ulazi u Vladu Ive Sanadera kao potpredsjednica te na tom mjestu ostaje i nakon dolaska Jadranke Kosor.


Napad na zakon o umjetnoj oplodnji na jesen

Đurđa Adlešič izvijestila je kako HSLS ostaje stabilan koalicijski partner te da će poduprijeti sve žestoke i nužne rezove koje Vlada namjerava poduzeti.

Naglasila je da potporu Vladinim mjerama HSLS uvjetuje dvama ciljevima - zaštitom socijalno najosjetljivijih građana i osiguranjem razvoja gospodarstva. Adlešič je rekla kako su dogovorene mjere štednje na lokalnoj razini, a kao dodatnu uštedu HSLS će predložiti ukidanje županija stvaranjem regija po kriteriju samoodrživosti financiranja i efikasnosti.

Predsjednica HSLS-a osvrnula se i na nedavno donesen zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji. Rekla je kako je HSLS od početka bio protiv tog zakona te da će na jesen tražiti njegove izmjene.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.