Do 15 tisuća kuna kazne za vlasnike neregistriranih vozila

RAVNATELJSTVO policije kreće u akciju protiv vozača koji nisu u zakonskom roku od 15 dana nakon isteka registracije odjavili svoje vozilo i policiji vratilo tablice. U Hrvatskoj takvih vozila ima oko 206.000, pa će se protiv njihovih vlasnika početi izdavati prekršajni nalozi.

Vlasnike vozila koji policiji nisu vratili nevažeće registracijske tablice policija će opaliti po džepu i to s nezanemarivim iznosima. Fizičke osobe tako će plaćati kazne u iznosu od 700 kuna, dok će kazne za pravne osobe i obrtnike iznositi od 5000 do 15.000 kuna. Također, ta će vozila odjaviti policijska postaja ukoliko je prometna dozvola istekla prije više od jedne godine.

Na ovaj način bi se, prema tvrdnjama Ravnateljstva policije, trebala postići veća sigurnost u prometu, s obzirom da će na cestama biti manji broj neregistriranih vozila koja redovito sudjeluju u prometnim nesrećama. Tijekom prošle godine u prometnim je nesrećama sudjelovalo čak 476 neregistriranih vozila. U istom je razdoblju policija podnijela 13.417 obveznih naloga zbog neodjavljenih vozila i 38.122 zbog upravljanja neregistriranim vozilima koja nisu prošla tehnički predmet.

J.C.
Foto: Arhiva

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.