Dodik izvrijeđao Schmidta

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

PREDSJEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt "lažov i prevarant" nakon gostovanja Schmidta u emisiji Pressing na N1. Gostujući u Pressingu, Schmidt je poručio kako je uvjeren da će naredni 9. siječnja, dan koji u RS-u obilježavaju, a za koji je Ustavni sud rekao da je neustavan, izgledati drugačije.

"Znate da mogu biti ljubazan, ali i vrlo oštar. Neke stvari ću sigurno napraviti", rekao je Schmidt za N1. Savjetovao je Dodiku da se odmakne od Putina te rekao da je, prije nego što je odlikovao ruskog predsjednika, trebao vidjeti što se događa u regiji. Spomenuo je i stav predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o 9. siječnja. "Dodik je trebao razmisliti i pogledati što se događa u regiji prije nego što odlikuje nekoga."

Dodik je preko svog Twittera odgovorio visokom predstavniku i Bošnjake opet nazvao muslimanima.

"Reći da je 9. siječnja nastao na žrtvama može samo prevarant i lažov kakav je Christian Schmidt. Ali 1. ožujka, koji s muslimanima slavi gotovo sav diplomatski zbor, dan je kada je u ime islamske države ubijen nedužni svat, Srbin u srcu Sarajeva, to je, gospodine Schmidt, praznik zločina i početka krvoprolića", napisao je Dodik.