Dodik na sastanku s Putinom: Za nas je važno da imamo prijatelje kao što ste vi

Foto: Twitter

STRANKA Milorada Dodika Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je na Twitteru objavila fotku sastanka šefa stranke i ruskog predsjednika Vladimira Putina. Klix doznaje da je sastanak završen.

Član Predsjedništva BiH Dodik sastao se s Putinom u Kremlju u Moskvi. RTRS prenosi da je Putin Dodiku poželio sreću na predstojećim izborima te izjavio da to jača suradnju Republike Srpske i Rusije.

Navode da su se dotakli i dogovorene nogometne utakmice između BiH i Rusije.

Dodik: Za nas je važno da imamo prijatelje kao što ste vi

Kako prenosi RTRS, Putin je Dodiku poželio sreću na predstojećim izborima kazavši da to jača suradnju RS-a i Rusije, a dotakli su se i dogovorene nogometne utakmice između Bosne i Hercegovine i Rusije zakazane za 19. studenog u Rusiji.

"Činjenica da s vama održavamo komunikaciju jača našu poziciju. Prije nekoliko dana omogućili smo da reprezentacija BiH igra utakmicu s Rusijom, posebno sam ponosan što će se to dogoditi, iako dio zemlje nije bio za to", naveo je Dodik.

Utakmica u Rusiji, voditelj Nogometnog saveza BiH u rodbinskim vezama s Dodikom

Nogometni savez BiH trenutačno vodi Vico Zeljković, koji je u rodbinskim vezama s Dodikom. Utakmica koju je spomenuo Dodik trebala bi se igrati u Rusiji 19. studenog, no odluka čelništva NS BiH da prihvati poziv iz Moskve izazvala je ogromno nezadovoljstvo u zemlji, a neki reprezentativci poput Edina Džeke jasno su poručili kako im ne pada na pamet ići u Rusiju i tamo igrati utakmicu dok traje agresija te zemlje na Ukrajinu.

Zeljković je u utorak kazao kako će se o svemu ponovo odlučivati u listopadu, a odbacio je kritike zbog zagovaranja odigravanja utakmice uz konstataciju kako je UEFA suspendirala Rusiju samo iz službenih natjecanja, dok za prijateljske utakmice nema zabrana.

Dodik je ipak kazao da je uvjeren da će utakmice biti i da je na to ponosan, dok je Putin rekao kako mu je važno da se utakmica odigra jer bi sport trebao povezivati ljude umjesto da ih dijeli.

"Za nas je uvijek važno da imamo prijatelje kao što ste vi. Točno je, imamo izbore, ja sam se kandidirao za predsjednika Republike Srpske, sve ankete govore da tu neće biti problema. Nadamo se dobrom rezultatu", rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Putin je Dodiku rekao kako se nada da će jačati patriotske snage u Republici Srpskoj, piše Klix.