Dodik: Republika Srpska bi mogla poslati promatrače na referendum o pripajanju Rusiji

Foto: EPA

MILORAD DODIK, član Predsjedništva BiH, tijekom boravka u Rusiji govorio je za državni režimski medij RIA Novosti. Osvrnuo se i na održavanje referenduma u okupiranim dijelovima ukrajinskog teritorija. 

Kako prenosi Klix, Dodik je rekao da referendume u Donjecku i Luhansku treba smatrati autonomnom odlukom stanovnika tih regija te istaknuo kako treba poštovati njihov izbor. 

"Svakako da je pitanje referenduma važna tema posljednjih dana i smatramo da je pitanje pristupanja Rusiji neovisna odluka ovih regija, ali i same Rusije. Stoga ćemo poštovati njihov izbor i način integracije", kazao je Dodik za RIA Novosti.

Dodik govorio o promatračima iz Republike Srpske na referendumu za pripajanje Rusiji

Poslije je poručio kako postoji mogućnost da će promatrači na referendumu biti i određene osobe iz Republike Srpske.

"Naravno, naši ljudi su prisustvovali takvim događajima i često su sudjelovali kao promatrači na izborima u Rusiji. Oni imaju iskustva po tom pitanju i bila bi mi čast da sudjeluju i na ovako važnom događaju", rekao je srpski član Predsjedništva BiH.

Na referendumima bi se trebali izjasniti građani samoproglašenih republika Donjeck, Luhansk, Zaporižja te Hersonske oblasti na jugu Ukrajine. Dodik je jučer imao sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Moskvi. Na sastanku su razgovarali i o cijeni plina za BiH, predstojećim izborima, dogovorenoj nogometnoj utakmici između BiH i Rusije te o produljivanju misije Althea, navodi Klix.