Dok svijet napada Trumpa, Putin ga brani i nudi transkript sastanka s Lavrovom

Foto: Hina

VLADIMIR PUTIN rekao je kao je voljan objaviti transkripte sastanka ruskih službenika i Donalda Trumpa kako bi dokazao da nije došlo do dijeljenja povjerljivih informacija.

Iako su mediji najprije objavili da će Putin objaviti tonski zapis, ubrzo je postalo jasno kako Putin misli na transkript. Mediji i dalje raspravljaju jesu li Rusi snimali sastanak ili ne, kao i o tome jesu li Amerikanci bili svjesni da se sastanak snima, piše Independent.

"Ako administracija SAD-a odluči da je ro moguće, mi smo spremni ustupiti transkript razgovora između gospodina Lavrova i gospodina Trumpa u američkom Senatu i Kongresu, naravno, ako tako bude htjela američka administracija", poručio je Purin.

Putin tvrdi da se radi o političkoj šizofreniji


Ruski predsjednik od početka krize o dijeljenju tajnih informacija poriče da je Trump odao tajne Lavrovu te poriče cijeli skandal za koji je rekao da proizilazi iz čiste "političke šizofrenije".

Podsjetimo, do skandala koji trese Bijelu Kuću je došlo nakon što je američki predsjednik navodno odao povjerljive informacije ruskom izaslanstvu. Informacije su vezane uz borbu protiv ISIS-a, navodno dolaze iz izraelskih obavještajnih krugova.

Tako Putin ostaje jedan od rijetkih političara koji drži stranu Trumpu, dok su primjerice iz Izraela poručili kako Trump nije imao pravo odati informacije koje je odao te kako će tako ugroziti njihove obavještajce. Osim toga, jedan Njemački dužnosnik izjavio kako Njemačka razmišlja o prekidu dijeljenja obavještajnih informacija sa SAD-om.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.