DOKUMENT Pročitajte priopćenje s izvanredne sjednice Senata na kojoj je suspendiran Previšić

Foto: FAH

NA DANAŠNJOJ sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu Vlatko Previšić razriješen je dužnosti dekana te je imenovan novi obnašatelj dužnosti - Željko Holjevac.

"Senat Sveučilišta u Zagrebu na današnjoj je sjednici s 55 glasova za, 3 glasa protiv i uz 4 suzdržana glasa potvrdio Odluku rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa od 3. listopada 2016. o suspenziji prof. dr. sc. Vlatka Previšića, čime je on razriješen dužnosti dekana Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Rektor Boras je kao ključni razlog suspenzije profesora Previšića naveo njegovu dob, jer prema mišljenju resornoga ministarstva on nakon navršene 71. godine života više ne može obnašati dužnost dekana. Također je istaknuo kako je riječ o profesoru zavidne znanstvene karijere, koji je ostavio značajan trag u djelovanju i razvoju Filozofskoga fakulteta.

Senat je sa 60 glasova za i uz 2 suzdržana glasa prihvatio rektorov prijedlog da se obnašateljem dužnosti dekana Filozofskoga fakulteta imenuje izv. prof. dr. sc. Željko Holjevac, dosadašnji prodekan za organizaciju i razvoj".

Cijelo priopćenje možete pročitati u nastavku.

Priopćenje s Danas Održane Sjednice Senata SuZ

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.