Dolački je sam u ćeliji, u šetnju će ići kad idu žene

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

ŽELJKO Dolački sinoć se predao u Remetinec.

Danas su ga posjetili odvjetnici.

"Ja znam kako se on osjeća, ja ga poznajem u dušu, nije mu lako, nije mu ugodno, on ima više djece. On ima više djece. Neću namjerno preciznije govoriti o tome, neka su veća, neka su manja. I čovjeku nije baš ugodno u toj situaciji ići u zatvor", kaže odvjetnik Veljko Miljević za RTL.

"Bio sam s njim, šokiran je"

Pred zatvorom su se danas našli i neki prijatelji iz njegovog mjesta Vukovine. 

"Bio sam prije par dana s njim. Čovjek je šokiran s tom kaznom i čovjek uopće nije uzeo te novce, to mu je namještaljka, to mu je već treća degradacija od strane policije", poručuje Andrija Artuković.

Bivši policajac: Da radite sve po zakonu, bilo bi puno kriminalaca na slobodi

Da je Dolački uvijek bio profesionalac, danas govori i njegov bivši kolega - Nedeljko Velemirović s kojim je radio 26 godina. Upravo zato sve ga je ovo iznenadilo.

"Ne smatram da se on ikad opuštao u tom smislu, da je on uvijek dobro znao što radi, a to što kažu, plesao je po kriminalu, mislim da je to napuhano preko nekih medija. Čovjek da bi kvalitetno, pravi profesionalac, radio svoj posao kako treba nekad mora malo, neću reći skrenuti sa slova zakona, ali ne možete sve po zakonu, jer da radite sve po zakonu, bilo bi puno kriminalaca na slobodi", ističe bivši djelatnik PN USKOK-a Nedeljko Velemirović.

U sobi je sam

Mnoge umirovljene policajce cijeli slučaj Dolački je jako ražalostio. I zbog svega se ne osjećaju dobro. Smatraju da je ovime bačena ljaga na policijsku profesiju.  

"Ako se čovjek dovede u neku situaciju za koju misli da je bezizlazna - svašta se može očekivati. Svi smo mi krvavi ispod kože. Međutim baš za takvu stvar, stvarno to je čudo neviđeno. To se više nikad neće,  pretpostavljam nije se dogodilo, niti će se dogoditi, a pogotovo na takav jedan način - dječački", kaže bivši kolega Željka Dolačkog Hrvoje Popović.

Dolački će sada biti iza rešetaka sigurno godinu dana, dok Vrhovni sud ne odluči hoće li ukinuti presudu, preinačiti ili je potvrditi, pa bivši policijski šef još dugo neće na slobodu.

RTL piše kako je Dolački sam u sobi na 4. odjelu. U šetnju će, kako pišu, ići u vrijeme kad to rade ženske zatvorenice.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.