Domoljubna u Splitu spremna za izbore: Zajedno smo kao devedesete

Foto: Index

HDZ-OVA Domoljubna koalicija okupila se posljednji put u Splitu pred izbore. Predvođeni generalom Damirom Krstičevićem računaju na potpuni uspjeh. Kampanja je trajala 16 dana, svi su impresionirani iskustvom sa terena pa i Krstičević, ratni zapovjednik 4. gardijske brigade.

Krstičević: Pukle su mi vezice i lanac na satu

"Bili smo s narodom, razgovarali i slušali. Ljudi žele promjenu, jaku hrvatsku Vladu. Živjeli smo na terenu, skupovi su bili sjajni, vezice na cipelama su mi pukle koliko smo prohodali, a kako sam često morao dizati ruku i rukovati se, pukao mi je i lanac na satu", otkrio je Krstičević, koji je pohvalio i medije za korektno praćenje njihove kampanje.

Ževrnja: Nismo očekivali tako niske udarce

Župan splitski Zlatko Ževrnja, na listi u X. izbornoj jedinici, odmah iza Krstičevića, požalio se, pak, na ankete koje daju prednost SDP-u.

"Nismo očekivali takve niske udarce. Radi se o plaćenim agencijama, čije su prognoze dokazano pogrešne. Uvijek idu na stranu SDP-a, a mene zanima jesu li oni te svoje izdatke prikazali kao trošak kampanje. 2013. godine Hrvatska je poplavila, a oni su rekli da će pocrveniti. Sinoć je skup u Zagrebu bio veličanstven, nikad nije viđeno takvo što. Sad smo na prekretnici, treba dati povjerenje dokazanim ljudima", kazao je Ževrnja.

Špika: Njima je Božić svake četiri godine kada su izbori, a nama svake godine

Domoljubna koalicija u X. izbornoj jedinici nije sastavljena samo od HDZ-ovaca, već su tu i koalicijski partneri iz BUZ-a, HČSP-a i HDS-a.

"U nedjelju trebamo ovu nenarodnu vlast poslati u ropotarnicu povijesti. Njima je Božić svake četvrte godine kada su izbori, a nama svake godine", kazao je Milivoj Špika iz BUZ-a, koji se nalazi visoko na 4. mjestu liste, jedno mjesto iznad Petra Škorića, predsjednika splitskog HDZ-a.  

Dodig: Hvaljen Isus i Marija

"Hvaljen Isus i Marija. To je demokršćanski pozdrav, nije samo za vjernike. To je pozdrav koji sadrži svu filozofiju politike HDZ i Domoljubne koalicije. Vjerujemo da je moguće napraviti državu pravednosti i ravnopravnosti. Pozivam i manjince da nam daju glas, želimo državu u kojoj će svi biti dobrodošli i pronaći razloge da ovdje žive, bez obzira na vjeru", kazao je šef splitske Psihijatrije dr. Goran Dodig, predsjednik HDS-a, šesti na listi Domoljubne u X. izbornoj jedinici, koji je sa "Hvaljen Isus i Marija" pozdravio i na mitingu na Gripama održanom prije četiri dana.  

Podrug: Neka u nedjelju bude "oba su pala"

Podrug se, pak, gledajući okupljene prisjetio dana Domovinskog rata. Njegovo pojavljivanje na listi Domoljubne u Dalmaciji bilo je posve neočekivano jer HČSP i HDZ nisu imali sporazum o koaliciji. Podrug je jači od stranke, bez njega nije bilo nijednog saziva Gradskog vijeća Splita, da dođe do Sabora trebali bi mu preferirani glasovi jer su ga smjestili pri dnu. 

"Čast mi je biti na ovoj listi. Zajedno kao 90. Tu je naš general Krstičević, Dodig je bio pomoćnik ministra obrane, a Petar Škorić uključio se kao maloljetan u Domovinski rat. Pozivam sve Hrvatice i Hrvate da nam daju glas, da skinemo ovu, ne kukuriku, nego karcinom koaliciju, koja je bez konkurencije najnesposobnija hrvatska Vlada sa elementarnim nedostatkom domoljublja, a usto i vrijeđaju te me podsjećaju na doba Jovana Raškovića. Naš jedini grijeh je što volimo i ljubimo Hrvatsku. Pozivam sve građane da glasaju za nas, da u nedjelju bude "oba su pala", da ih dotučemo da više nikad ne ugrožavaju hrvatsku budućnost", bio je danas odlično raspoložen Podrug, 11. na listi Domoljubne koalicije u X. izbornoj jedinici.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.