DORH provodi izvide o policijskom postupanju u sukobu policije i Torcide na A1

Foto: Pixsell

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Velikoj Gorici potvrdilo je da provjerava policijsko postupanje prilikom incidenta u Desincu, kad su u sukobu s navijačima Hajduka koristili prave metke, piše Portal Grada Kaštela, kojem je to potvrdio DORH.

"Provodimo izvide vezano za postupanja policijskih službenika prilikom napada navijača HNK Hajduk Split na odmorištu Desinec", navodi se u odgovoru ŽDO-a Velika Gorica koje je nadležno za odmorište Desinec.

Podsjetimo, 21. svibnja ove godine odigrao se derbi između Dinama i Hajduka na Maksimiru, na koji navijači Hajduka nisu ušli jer im je Krešimir Antolić u ime Dinama praktički zabranio unos transparenata i bubnja. Prilikom povratka prema Dalmaciji došlo je do obračuna kod odmorišta Desinec kada su se torcidaši željeli probiti do odmorišta, a policija ih je u tome spriječila.

Novinar Dalmatinskog portala koji je bio uhićen: Policija je neselektivno tukla navijače

Pri tome je došlo do pucnjave iz pištolja više policajaca, pri čemu je najmanje jedan, prema navodima PU zagrebačke, metke ispalio prema tlu te su oni u odbijanju pogađali navijače Hajduka, kako one u sukobu tako i one nešto dalje na cesti. Službeno je četvero ozlijeđenih propucavanjem.

Prije nekoliko dana novinar i suvlasnik Dalmatinskog portala Mate Prlić izašao je iz jednomjesečnog pritvora u Remetincu te po izlasku napisao tekst, a dan kasnije i javno istupio rekavši da, kako su mu rekli navijači, policija je neselektivno tukla navijače. Dodao je i da su neki zagrebački policajci isticali da žele "prebiti tovare".