DP će ostati bez još jednog zastupnika: "Oformit ćemo bratski klub"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nezavisni Željko Lacković izabran u Hrvatski sabor na listi Domovinskog pokreta (DP) demantirao je, uoči konstituirajuće sjednice, medijske napise da se odvojio od DP-a i da neće djelovati unutar njihova kluba, no istovremeno potvrdio da će se uskoro doista odvojiti od DP-a u čijem je trenutno klubu i da će osnovati novi "bratski klub".

"Djelujem unutar kluba DP-a, a u narednom razdoblju oformit ćemo 'bratski klub' radi lakšeg administriranja poslova na suradnji s nezavisnim gradonačelnicima i načelnicima, kojih je 133 u RH i imaju probleme vertikalne suradnje sa Saborom i izvršnom vlasti", poručio je Lacković za Hinu. 

Oko osnivanja tog "bratskog kluba" razgovara se sa zastupnicima iz većine koji još nemaju svoj klub, dodao je. 

A to bi onda moglo biti za sada s Vesnom Vučemilović, zastupnicom koja je dala podršku Andreju Plenkoviću kao mandataru za sastavljanje nove Vlade s Domovinskim pokretom zbog čega je izbačena iz Hrvatskih suverenista i Predragom Štromarom iz HNS-a, ako se ne pridruži HSLS-u. 

Lacković je osvojio mandat na listi DP-a kao nezavisni kandidat u četvrtoj izbornoj jedinici.

S njim je u toj jedinici drugi mandat osvojio i zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić.

DP je već izbacio Josipa Jurčevića jer nije dao podršku Plenkoviću kao mandataru, a Mislav Kolakušić (Pravo i pravda), koji je također na njihovoj listi osvojio mandat, odmah se distancirao od njih, a u Saboru je dao ostavku zbog natjecanja na europskim izborima za ponovni ulazak u Europski parlament.

Nakon odlaska Lackovića iz njihovog kluba, DP će ostati na samo jedanaest zastupnika. Podsjetimo, na izborima je njihova lista dobila 14 zastupnika. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.