"Dragi gost" Sanader neće dočekati sindikalce 3. maja koji će pred Vladom tražiti plaće

SINDIKALCI iz brodogradilišta 3. maj najavili su da će, ako im plaće ne dođu do petka, krenuti u generalni štrajk i pohod na Zagreb iz kojega je prije dva tjedna pobjegao onaj zbog kojeg je njihovo brodogradilište prije četiri mjeseca imalo generalno čišćenje za "dragog gosta".

Sindikalci koji predstavljaju 2800 radnika u tom brodogradilištu traže od hrvatske Vlade da uspori privatizacija 3. maja, a da se u cijeli projekt kreće naša vlast je odlučila prošlog vikenda. "Do petka je krajnji rok, povjerenje sindikata u Vladu RH sve je manje", rekao je predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević te je dodao da će, u slučaju da budu natjerani doći u Zagreb, biti situacija "ili mi ili oni".

Sanader rekao kako se vidi da su radnici zahvalni Vladi na čuvanju radnih mjesta

Među "onima" neće biti bivšeg premijera zbog kojeg je u ožujku obavljano ličenje čeličnih i hrđavih stepenica. Asfalt je u riječkom brodogradilištu bio ukrašen novim crtama i to onom bijelom isprekidanom u sredini i žutom uz kraj. Stariji radnici tada su se morali dobro namučiti da se sjete kada je posljednji puta obnavljana fasada te kada su ličeni prozori. I to sve za gosta koji ih je doveo do toga da im četiri mjeseca nakon "derneka" kasne plaće te da im je budućnost ugrožena. 

Ironija postaje i veća kada se zna da je Ivo Sanader nakon posjeta škveru i toplog dočeka radnika izjavio kako se vidi "da su zahvalni za sve što Vlada radi da bi sačuvala djelatnost i radna mjesta". Toga dana samo za cvijeće je potrošeno oko 10 tisuća kuna, a podijeljene su i priručne zastavice kojima su oni mahali vođi.

Doček stajao pola milijuna kuna

Sindikati koji sada od Vlade traže da uspori privatizaciju brodogradilišta zato što nisu spremna za tržište, tada su izvukli podatak da je doček Ive Sanadera stajao oko pola milijuna kuna. I sve to za gosta koji ih u petak, ako krenu u generalni štrajk, neće dočekati na Markovom trgu zato što ima pametnijeg posla na jahti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.