Dragičević nije jedini: U Ini još 30 direktora dobilo milijunske otpremnine?

NAKON što je MOL preuzeo upravljačka prava u Ini nije samo predsjednik uprave Tomislav Dragičević dobio milijunski otpremninu, već ju je primilo i još 30 direktora.

Te su otpremnine podijeljene onima s menadžerskim ugovorima kada je MOL preuzeo upravljačka prava u hrvatskoj naftnoj kompaniji te su odlučili napraviti kadrovsku rošadu u tvrtki, piše Jutarnji list. Bivši predsjednik uprave Dragičević je dobio otpremninu od gotovo 6,8 milijuna kuna.

Jeftinije im dati otpremninu, nego ostaviti na visokim mjestima

MOL je po preuzimanju procijenio kako im je jeftinije podijeliti otpremnine i razmjestiti te ljude na druga mjesta u kompaniji, nego nastaviti plaćati veliki upravljački aparat. Uz to nisu bili zadovoljni što je većina tih ljudi na svoja mjesta došla po političkim, a ne stručnim kriterijima. Mađarska tvrtka ne želi objaviti visinu otpremnina koje su isplatili te to smatraju poslovnom tajnom.

Nakon što se saznalo da je Dragičević dobio otpremninu od 6,8 milijuna kuna, premijerka Jadranka Kosor je zatražila da joj prikupe detaljnije informacije o tom slučaju te napomenula tako visoka otpremnina nije u redu. Najavila je kako će "nešto poduzeti"  kada o svemu bude detaljnije informirana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.