Dražen Golemović planirao atentat na srpskog ministra policije?

ZORAN ĆOPIĆ, srpski poduzetnik, uhićen je prekjučer u Banjoj Luci pod sumnjom da je kao dio klana Darka Šarića sudjelovao u pranju novca, ali i planirao atentat na srpskoga ministra policije Ivicu Dačića. Dačić je jučer došao u Banju Luku gdje se sastao s premijerom Republike Srske Miloradom Dodikom. Ipak, nakon šest sati saslušanja Šarić je pušten na slobodu bez podnošenja kaznene prijave.

"Policija je došla u moj banjolučki stan po mene. Nisu mi rekli zašto me privode, tek kada sam došao u policijsku upravu, rečeno mi je da sam planirao atentat na Ivicu Dačića. Bio sam šokiran, ali su mi rekli da su depešu s takvim saznanjima dobili iz srpske policije. Uhitili su još neke zbog toga. Mislio sam da se šale, nisam ni znao što reći. Kakav atentat, kakav Ivica Dačić? Nisam ni znao da dolazi u Banju Luku. Ispitivali su me šest sati, redovna procedura, bili su korektni i onda su me pustili", izjavio je Ćopić za Blic dodajući kako zna tko je Dačić, ali nema nikakve veze s njime.

U MUP-u Srbije kažu da je privođenje Zorana Ćopića izvedeno zbog sigurnosnih provjera uoči planiranog posjeta ministra Ivice Dačića. Oni navode da nemaju konkretna saznanja o planiranju atentata, da su te informacije došle iz jedne nevladine organizacije i da se njihova istinitost ispituje. S Ćopićem je u Banjoj Luci priveden i hrvatski biznismen Dražen Golemović koji je u Zagrebu svjedočio da je Sreten Jocić naručio ubojstvo Ive Pukanića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.