Drmiću skinut imunitet, HDSSB-ovci tvrde: On je žrtva prijevare

MANDATNO-imunitetno povjerenstvo (MIP) jednoglasno je skinulo imunitet HDSSB-ovcu Ivan Drmiću, nakon zahtjeva Državnog odvjetništva da se pokrene kazneni postupak zbog navodnog pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suca u slučaju Glavaš.

Drmić član MIP-a: I sam glasao da mu se skine imunitet!

Ovo je prvi put da MIP glasa o ukidanju imuniteta zastupniku koji je član toga povjerenstva, a Drmić je također glasao za to da mu se imunitet ukine.

Podsjećamo, Drmić je od kolovoza prošle godine pod istragom jer je navodno pokušao sa 70 tisuća eura potkupiti suce Vrhovnog suda RH, kako bi utjecali na presudu protiv Glavaša. Uz Drmića su u prikupljanju novca koji je trebao "omekšati" suce sudjelovali i urednica Glasa Slavonije Sanja Marketić, direktor Osijek Koteksa Drago Tadić i njegova supruga Božica, te splitski poduzetnik Srećko Jurišić.

No, nakon što Vrhovni sud Glavaša nije oslobodio, već mu je samo smanjio kaznu, Drmić i Marketić čak su policiji prijavili da su prevareni! U policijsku su postaju navodno došli s pričom da su ih nepoznate osobe reketarile, kako ne bi ispalo da su i sami pokušali sudjelovati u pokušaju podmićivanja. Zbog toga će Drmić i Marketić vjerojatno odgovarati i zbog podnošenja lažne kaznene prijave. Drmić nije smio komentirati istragu prije skidanja imuniteta pa je izjavu dao tek nakon glasanja.

Burić (HDSSB): Ovo je nastavak političkog progona HDZ-ovog represivnog aparata i političke marionete Mladena Bajića

"Ovo je dokaz da smo svi jednaki pred zakonom, neki malo jednakiji. Jedino ne znam što su državna tijela radila unazad godinu dana koliko su fingirali istragu, od dana moje prijave slučaja policiji", rekao je Drmić.


HDSSB je stao u njegovu obranu.  "Ova optužnica je nastavak političko-policijskog progona pod dirigentskom palicom još uvijek vladajuće stranke, a u režiji HDZ-ovog represivnog aparata i političke marionete Mladena Bajića", izjavio je HDSSB-ov saborski zastupnik Dinko Burić.

U HDSSB-u su poručili da ih HDZ želi uništiti i da se ta nekoć državotvorna stranka pretvorila u korumpiranu i zločinačku organizaciju.

"Ovo je moguće samo u Hrvatskoj"

Iz Drmićeve stranke su poručili da je žrtva prijevare, da se ne radi ni o kakvom podmićivanju sudaca i da je Drmić sve prijavio policiji.

"Policija, Uskok i DORH, umjesto da rasvijetle prijevaru i kazne njene počinitelje, podižu optužnicu i počinju progon žrtve te iste prijevare?! To se uistinu može dogoditi samo u Hrvatskoj, priopćili su iz HDSSB-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.