Država prodaje 47 stanova, cijene već od 30.000 kuna. Evo što se nudi

Foto: Ministarstvo državne imovine

MINISTARSTVO državne imovine objavilo je javni poziv za podnošenje ponuda za prodaju 47 stanova u vlasništvu države. 

Nude se stanovi u Osijeku, Zagrebu, Bjelovaru, Dugoj Resi i Karlovcu. Početne cijene kreću se od 31.600 kuna.

"Svi stanovi se prodaju u zatečenom stanju VIĐENO - KUPLJENO.

U postupku javnog prikupljanju ponuda mogu sudjelovati sve fizičke osobe koje imaju državljanstvo Republike Hrvatske, državljanstvo država koje čine Europski gospodarski prostor te državljani onih država s kojim Republika Hrvatska ima Ugovor o reciprocitetu stjecanja nekretnina.

U postupku javnog prikupljanju ponuda mogu sudjelovati sve pravne osobe koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj ili državi koja čini Europski gospodarski prostor.

Najpovoljnijim ponuditeljem smatra se ponuditelj koji je ponudio najvišu cijenu, koja mora biti veća od početne cijene i izražena u kunama, a ponude dostavljene u drugoj valuti neće se razmatrati. U slučaju da isti ponuditelj dostavi više ponuda za isti stan, valjanom će se smatrati isključivo ponuda s najvećim iznosom ponuđene cijene.

Natječaj traje do 21. veljače

U slučaju odustanka prvog najpovoljnijeg ponuditelja, najpovoljnijim ponuditeljem smatra se sljedeći ponuditelj koji je ponudio najvišu cijenu uz uvjet da je veća od početne cijene.

Ponuditelj koji je odustao od ponude gubi pravo na povrat jamčevine.

Ministarstvo državne imovine zadržava pravo da odustane od prodaje stana u svako doba prije potpisivanja ugovora. U slučaju da Ministarstvo državne imovine odustane od prodaje stana, izvršit će povrat uplaćene jamčevine ponuditelju bez prava na kamatu za razdoblje od njezine uplate do isplate i pri tome ne snosi materijalnu ili drugu odgovornost prema ponuditeljima, niti ima obvezu obavijestiti ih o razlozima za takav postupak.

Nakon odabira najpovoljnijeg ponuditelja jamčevina će se odabranom ponuditelju uračunati u kupoprodajnu cijenu, a ostalim ponuditeljima Ministarstvo državne imovine vratit će jamčevinu bez prava na kamatu za razdoblje od njezine uplate do isplate.

Izabrani ponuditelj dužan je u roku od osam (8) dana od dostave kupoprodajnog ugovora isti potpisati i dostaviti Ministarstvu državne imovine. U suprotnom Ministarstvo državne imovine nije vezano odlukom o izboru najpovoljnijeg ponuditelja", stoji u natječaju.

Natječaj je otvoren do 21. veljače u 10 sati, a sve detalje o stanovima i natječaju možete doznati OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.