KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Dubravko Šimenc ima koronu, bio je na rođendanu kod Madžara

Foto: Filip Kos/PIXSELL

NA rođendanskoj zabavi Tomislava Madžara, savjetnika bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, zarazilo se, kako su već mediji pisali, devet ljudi, među njima i sam slavljenik. 

Kako doznaje Index, na zabavi je bio i bivši vaterpolist Dubravko Šimenc, a danas zaposlenik Hrvatske turističke zajednice (HTZ), koji je također pozitivan na koronavirus.

>>Na rođendanskoj zabavi Kolindinog savjetnika zarazilo se devet ljudi

Šimenc je, kako doznajemo od dobro upućenih izvora iz HTZ-a, dolazio na posao.

Nazvali smo ga, no čim smo mu se predstavili, poklopio nam je slušalicu.

Od dva različita izvora doznali smo da je Šimenc bio na rođendanu kod Madžara. Također, prema informacijama koje smo dobili, ima zaraženih i među djelatnicima HTZ-a.

Isti izvori nam kažu da po novom svi u HTZ-u rade u grupama po troje, da su ih testirali i sve dezinficirali.

"Prije smo svi zajedno radili, no otkako je Šimenc zaražen, podijelili su nas u grupe i sad jedan dio radi od doma, a drugi iz ureda. Ljudi na poslu su dosta ljuti jer je Šimenc došao na posao sa simptomima i tako sve ugrozio", doznajemo od izvora.

U HTZ-u nisu htjeli odgovoriti na pitanje o Šimencu

U HTZ-u nam pak nisu htjeli odgovoriti na pitanje o Šimencu, pozivajući se na povjerljivost informacija o zdravstvenom stanju djelatnika. Potvrdili su, ipak, da su uveli rad od kuće u grupama.

"Hrvatska turistička zajednica zbog trenda povećanja zaraženih na području Hrvatske, a naročito Zagreba, u skladu s epidemiološkim preporukama uvela je rad od kuće u grupama u cilju zaštite zdravlja svojih zaposlenika. Isto tako, svi djelatnici koji rade iz ureda pridržavaju se propisanih epidemioloških mjera (poštivanje socijalne distance, mjerenje temperature nekoliko puta dnevno, nošenje maski, dezinficiranje ruku i prostorija, itd.). Što se tiče komentiranja podataka o zdravstvenom stanju djelatnika, isti su povjerljive i osobne prirode, pa u tom smislu nismo u mogućnosti komentirati navedeno", stoji u odgovoru HTZ-a za Index.

>Omiljen HDZ-ov vaterpolist dobio posao u turističkoj zajednici. Reference? LOL

Šimenc je nakon završetka sportske karijere nastavio s menadžerskom. Dvije i pol godine proveo je u Borovu, tvrtki u većinski državnom vlasništvu, gdje se zaposlio u svibnju 2015. kao brend menadžer startasica. A početkom 2018. zaposlio se u Hrvatskoj turističkoj zajednici na mjestu voditelja Odjela za sportske marketinške projekte.

U HTZ-u su nam tad rekli da im je, budući da je 2018. "sportska godina", trebalo pojačanje.

Šimenc i Madžar snimljeni u lipnju ove godine na obljetnici osnutka HDZ-a

Bio kod Madžara na rođendanu

Prije dva dana u medije je procurila informacija da je Tomislav Madžar, ravnatelj zdravstvene ustanove Vaš pregled, slavio rođendan u prostorijama te poliklinike. Nakon zabave zarazilo se devet ljudi, među kojima i sam slavljenik. Na rođendanu je bio i Dubravko Šimenc.

Madžar se ubrzo nakon toga oglasio priopćenjem.

"Slijedom navoda u medijima, ovim putem potvrđujem kako je nekoliko djelatnika zdravstvene ustanove Vaš pregled testirano pozitivno na COVID-19, među kojima sam i osobno.

Poduzeli smo sve mjere suzbijanja daljnjeg širenja zaraze i kontaktirane su sve osobe koje bi slijedom kontakata u privatnoj i službenoj sferi mogle biti zaražene, surađujemo u tom pogledu s epidemiološkom službom kojoj zahvaljujemo na iznimno visokom stupnju profesionalnog odnosa.

Zdravstvena ustanova Vaš pregled u prostorijama drži dispenzere za dezinfekciju ruku kao i sve upute za ponašanje u vrijeme epidemije zaraze COVID-19. Naši djelatnici su visoko educirani i maksimalno posvećeni suzbijanju širenja zaraze te smo srećom kao zdravstvena institucija iznimno dugo uspjeli spriječiti prodor bolesti u dnevno otvorenu ustanovu s velikom cirkulacijom korisnika.

"Bilo je to malo opuštanje koje zaslužuju i zdravstveni djelatnici"

Dužan sam osobno posebno se osvrnuti na medijske navode kako je povod zarazi u ustanovi subota 26. rujna, kada su djelatnici organizirali proslavu mog rođendana koji je ujedno i neformalni rođendan naše ustanove. Naglasio bih kako su se u prostorijama nalazili zaposlenici te nekolicina osoba koje nisu direktno povezane sa zdravstvenom ustanovom Vaš pregled. Bio je to po svemu normalni radni subotnji dan, u kojem prosječno imamo i veći broj pacijenata, a kolegice i kolege su organizirali da se u vrijeme našeg okupljanja radi fotografiranja i druženja unutar prostorija ne nalaze naši korisnici. Bilo je to malo opuštanje koje zaslužuju i zdravstveni djelatnici jer istim nismo štetili bilo komu niti su prigodna okupljanja zabranjena.

Vjerujem da ćemo ovu epidemiju pobijediti i iz nje izaći jači kao kompletno društvo. Pred nama zdravstvenim djelatnicima su cijelo ovo vrijeme izazovni trenutci u kojima pokušavamo voditi donekle uobičajenu svakodnevicu, istovremeno pritisnuti pojačanim mjerama koje djeluju na naše profesionalne i privatne živote.

Ispričao se pacijentima

Ovim putem se ispričavam svim našim pacijentima koji će zbog obvezne izolacije oboljelih te potencijalno oboljelih djelatnika biti zakinuti za usluge. Nalazimo se u vremenu kada je iznimno teško u potpunosti spriječiti širenje zaraze koronavirusom.

Na kraju se zahvaljujem svima koji su mi uputili poruke podrške, osobno nemam simptome te se osjećam dobro, isto je i s drugim COVID-19 pozitivnim djelatnicima. Molim za razumijevanje sve koji nas pokušavaju kontaktirati te da dopuste da se službena komunikacija ustanove Vaš pregled vodi primarno usmjereno prema našim korisnicima", napisao je u priopćenju.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.