Zašto su dubrovačke plaže bez bova usred sezone?

Foto: Dubrovački dnevnik

KAKO piše Dubrovački dnevnik, dubrovačke plaže su dobar dio ljeta bez bova. Situacija je takva na plažama na kojima je za postavljanje bova nadležan grad Dubrovnik.

Stoga su se barke na pojedinim plažama približile plićaku što je dovelo do toga da se posjetitelji na plažama ne osjećaju sigurno.

Na pozive ponuditelja pravovremeno je pristigla samo jedna ponuda?

Dubrovački dnevnik je zato o navedenom problemu poslao upit gradu Dubrovniku. Odgovorili su im kako je do navedene situacije došlo jer im je  stigla jedna ponuda, a poslano ih je više. Naime, postupak javne nabave pokrenut je krajem svibnja, odlukom tadašnje povjerenice Nade Medović, no Hrvatska pošta nije dostavila sve ponude navrijeme.

"Za postavljanje, uklanjanje, održavanje i skladištenje psiholoških brana na plažama na području Grada Dubrovnika, postupak javne nabave je pokrenut zaključkom Povjerenice vlade Republike Hrvatske za Grad Dubrovnik. Temeljem Pravilnika o nabavi roba i usluga upućen je poziv za prikupljanje ponuda na četiri adrese možebitnih izvršitelja usluge dana 24. svibnja 2017. godine. Rok za dostavu ponuda istekao je 7. lipnja 2017. godine. Na upućeni poziv četiri ponuditelja, pravovremeno je pristigla jedino ponuda Ronilačkog kluba Dubrovnik", poručili su.

Bove nisu bile na plažama ni sredinom srpnja?

"No, na intervenciju društva DIV-ING d.o.o. iz Dubrovnika, zbog prigovora o načinu i postupku dostave pošiljke Hrvatske pošte, Hrvatskoj pošti upućen je dopis radi očitovanja o načinu i izvršenoj dostavi pošiljke društvu DIV-ING d.o.o. Po dobivenom očitovanju nastavljen je postupak javne nabave, te izabran ponuditelj zaključkom Gradonačelnika od 4. srpnja 2017. godine. Odmah po zaključenju ugovora po hitnom postupku pristupilo se postavljanja zaštitne mreže na svim javnim gradskim kupalištima, a sukladno Planu ograđene sljedeće plaže: Porporela, Šulić, Danče, Solitudo, Solitudo – Mandrač, Zaton, Brsečine, Koločep Gornje Čelo, Lopud, Šipan, Rijeka dubrovačka, Plaža za pse (Solitudo) i Lozica", odgovorili su im iz grada.


Prigovor o načinu i postupku dostave pošiljke odnosio se na činjenicu kako na adresu društva DIV-ING pošta nije dostavljena navrijeme, no s obzirom na to kako je problem riješen, društvo se nije žalilo.

Kako piše Dubrovački dnevnik, bove na svim plažama nisu bile postavljene ni sredinom srpnja.

Očitovali se iz Hrvatskih pošta

Za komentar smo kontaktirali i Hrvatsku poštu iz koje su nam poručili kako je ta informacija netočna.

"Dostava pošiljaka koja je sadržavala poziv na natječaj tvrtki DIV-ING obavljena je uredno i u potpunosti u skladu sa Zakonom o općem upravnom postupku (članak 85. propisuje kako se obavlja osobna dostava) te je informacija iz članka o navodnoj neurednoj dostavi netočna.
 
Konkretno, prva dostava obavljena je 25. svibnja te kako primatelj nije zatečen na adresi, poštar ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke. Primatelj u roku od pet dana nije u pošti preuzeo pošiljku te je 1. lipnja obavljena druga dostava. S obzirom da primatelj opet nije zatečen na adresi, poštar je pismeno ubacio u kućni kovčežić.
 
Hrvatska pošta dostavila je sve ponude na vrijeme i u skladu sa zakonom te nije odgovorna za kašnjenja u postavljanju bova na dubrovačkim plažama", poručili su.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.