Dva policajca u pritvoru u Karlovcu zbog ozljeđivanja migranta, oglasio se Božinović

Ilustracija: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

DVA policajca PU karlovačke nalaze se u pritvoru i to zbog sumnje u ozljeđivanje ilegalnog migranta, stranog državljanina, piše KA portal.

U četvrtak, 11. lipnja, u večernjim satima, tijekom utvrđivanja okolnosti nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku, u policijsku postaju Slunj doveden je strani državljanin na kojem su policijski službenici uočili da je ozlijeđen.

"S obzirom na to da su iskazi sudionika o okolnostima ozljeđivanja bili oprečni, odmah se pristupilo provođenju žurnih radnji kriminalističkog istraživanja. Oštećena osoba u početku nije željela iskazivati, ali nakon njegovog iskaza i iskaza policijskih službenika dobivene su oprečne izjave", rekli su u policiji.

Temeljem provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je jedan policijski službenik ozlijedio stranog državljanina, dok je drugi policijski službenik propustio spriječiti takvo postupanje i nije ga prijavio.

"Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela obojica su, uz kaznenu prijavu, dovedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke. Također, obojica su udaljeni iz službe i protiv njih će se pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti", rekli su u policiji za KA portal.

Ovaj slučaj komentirao je i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"Ti službenici su bacili sjenu na častan policijski posao", rekao je Božinović i dodao kako je policija dobro reagirala kada je procesuirala kazneno i prekršajno dvojicu svojih kolega.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.