Dvije županije će socijalnim slučajevima umjesto novca davati kupone?

Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL

SDP-ov županijski vijećnik u Varaždinskoj županiji Vladimir Kolarić je na današnjoj sjednici Županijske skupštine postavio pitanje o uvođenju vaučera za korisnike socijalne pomoći.

Naime, rekao je kako je Međimurska županija krenula s inicijativom uvođenja vaučera, odnosno kupona za korisnike socijalne pomoći, te upitao župana Varaždinske županije, Radimira Čačića, kada će i njihova županija početi s tom praksom.

Kako je rekao vijećnik Kolarić, tako bi se osiguralo namjensko korištenje sredstava i redovito podmirivanje obaveza prema javnim tvrtkama, javlja evaraždin.

Župan kaže da podržava uvođenje vaučera

Župan, Radimir Čačić, je pak rekao kako je nekada postojala takva praksa te kako ne zna zašto je prekinuta. Dodao je i kako on snažno podržava ovu inicijativu.

"Mi isplaćujemo socijalne naknade i ljudima koji žive u romskim naseljima i tamo nitko ne plaća ni vodu ni struju niti djeci bilo kakav trošak", rekao je župan i dodao kako bi se vaučerima platile osnovne obaveze te kako se radi na tome da se vaučeri uvedu i Varaždinskoj županiji, javlja evaraždin.