Dvojica radnika splitske Čistoće pozitivna na droge. Dobit će otkaz

Ilustracija: Miroslav Lelas/PIXSELL

DVOJICA radnika splitske Čistoće bila su pozitivna na droge nakon što je nedavno provedeno testiranje. Iz splitske komunalne tvrtke su potvrdili navedenu informaciju. Pronađeni su im tragovi marihuane, a kod jednog i kokaina, neslužbeno doznaje Dalmatinski portal

"Nalaz sudske medicine potvrdio je prisustvo narkotika u organizmu kod dvojice zaposlenika. Sukladno našem Pravilniku o testiranju na alkohol, opojne droge i druga sredstva ovisnosti na radnom mjestu, isto predstavlja osobito tešku povredu obveze iz radnog odnosa te je pokrenuta procedura otkaza ugovora o radu", tvrde u Čistoći. 

Ovo nije prvi takav slučaj

Tvrtka provodi redovita testiranja zaposlenika na drogu i alkohol, pa je tako već prije dvije godine kod dvojice radnika utvrđena prisutnost droga. Oni su tada dobili otkaz. Nakon što se preliminarnim testom na medicini rada utvrdi prisutnost narkotika u organizmu, radnika se šalje na Zavod za sudsku medicinu na dodatnu kontrolu urina i krvi.

Rezultati dobiveni na sudskoj medicini se mogu koristiti u potencijalnim sudskim postupcima. Sindikalni povjerenik u Čistoći Marin Jandrić je rekao kako je testiranje radnika na droge i alkohol obavljeno 2. svibnja te da su i njega pozvali. S obzirom na to da nije dobio povratnu informaciju od Uprave, nije želio komentirati situaciju. Tvrdi da ih Uprava mora obavijestiti o svojim namjerama. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.