Eduardo da Silva nehotice prekinuo rekonstrukciju pucnjave na Sliška i Dodića

JUTROS su u Maksimirskoj ulici u Zagrebu, na broju 108A, vještaci Županijskog suda u Zagrebu proveli rekonstrukciju pokušaja ubojstva Vjeke Sliška i Jurja Dodića iz 1995. godine. Rekonstrukciju je nehotice prekinuo hrvatskih reprezentativac Eduardo da Silva, koji je izašao iz banke, prošetao ispred zgrade i privukao pažnju okupljenih predstavnika medija.

Podsjetimo, Sliško i Dodić su krajem siječnja 1995. godine, oko 4 sata, teško ranjeni u rafalnoj paljbi koja je uslijedila nakon što su izašli iz ureda u Maksimirskoj ulici i sjeli u parkirano vozilo. Na rekonstrukciji se pokušalo utvrditi je li se iz suterenskog stana sa suprotne strane ulice moglo promatrati Sliškovo kretanje.

Jelaviću se već po treći put sudi za ubojstvo slučajnog prolaznika Zorana Dominija 1999. godine, pokušaj ubojstva Vjeke Sliška i Ivice Bertića te pokušaj ubojstva Sliška i Jurja Dodića 1995. godine, jer je Vrhovni sud prošle godine ukinuo oslobađajuću presudu te zatražio novo suđenje pred izmijenjenim sudskim vijećem. Jelavić je na ročištu sredinom travnja izjavio kako se ne osjeća krivim.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.