Eksplozija plina kod Moskve. Zgrada se urušila tijekom akcije spašavanja, ima mrtvih

Foto: Profimedia

RUSKO ministarstvo za hitne slučajeve objavilo je da su dva spasioca poginula, a četiri su ozlijeđena nakon što je došlo do sekundarnog urušavanja stambene zgrade u gradu Balašihi u Moskovskoj oblasti. Jutros se u navedenoj zgradi dogodila eksplozija plina, nakon čega su na teren izašli spasioci. 

"Šest spasilaca ostalo je zarobljeno ispod ruševina tijekom drugog urušavanja: četvorica su pod njegom liječnika, a dvojica su umrla", priopćili su iz Ministarstva. Izvori iz medicinske službe su za TASS potvrdili kako je u eksploziji plina ozlijeđeno dodatnih 11 osoba, od čega je jedna hospitalizirana, dok se preostale nalaze na izvanbolničkom liječenju. 

Plin curio iz stana u kojem nitko ne živi?

Radovi na raščišćavanju ruševina obustavljeni su zbog straha od novog urušavanja. Eksplozija plina dogodila se jutros na četvrtom katu stambene zgrade u Balašihi. Zbog toga su se djelomično urušila tri kata i uništena su dva balkona. Ministarstvo za hitne slučajeve kaže da su u eksploziji poginula tri stanara. 

Prema podacima službe tehničkog nadzora, curenje plina moglo je biti uzrok eksplozije na stambenoj deveterokatnici. "Curenje plina u jednom od stanova je najvjerojatniji scenarij", naveli su. Očevici vjeruju kako je plin curio iz stana u kojem nitko ne živi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.