El Chapova žena izlazi iz zatvora

Foto: EPA

EMMA Coronel, supruga zatvorenog meksičkog narkobosa Joaquina "El Chapa" Guzmana, danas će izaći na slobodu nakon što je uhićena 2021. pod optužbom za trgovinu drogom, prema američkom Uredu za zatvore. 34-godišnjakinja rođena u SAD-u osuđena je na tri godine zatvora 2021. nakon što je priznala krivnju po tri točke optužnice za pomaganje narkokartelu Sinaloa. 

Optužbe su uključivale zavjeru za pranje novca i distribuciju ilegalnih droga. Također je priznala da je bila kurir između Guzmana, koji je vodio kartel, i drugih članova organizacije dok je bio zatočen u meksičkom zatvoru Altiplano nakon uhićenja 2014. godine.

El Chapo služi doživotnu zatvorsku kaznu

Sudac koji je izrekao kaznu rekao je da je Coronel brzo prihvatila odgovornost i pristala da američka vlada oduzme gotovo 1.5 milijuna dolara prihoda od njezinih kriminalnih aktivnosti. Njezina je trogodišnja kazna kasnije smanjena.

Ured za zatvore priopćio je na svojoj web stranici da će Coronel pustiti iz zatvorene ustanove niske razine sigurnosti u Los Angelesu, bez dodatnih pojedinosti. U međuvremenu, Guzman služi doživotnu zatvorsku kaznu u SAD-u nakon što je ondje izručen 2017. poslije dva bijega iz meksičkih zatvora s najvećom sigurnošću.

Coronelini odvjetnici nisu komentirali puštanje svoje klijentice. Nije jasno hoće li se ona suočiti s optužbama za trgovinu drogom ili druge zločine unutar Meksika. Coronel ima dvije kćeri s Guzmanom, a udala se za njega 2007. kao 18-godišnjakinja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.