Ericsson Nikola Tesla će napraviti softver za upravljanje prometom u Splitu

Ilustracija: Miroslav Lelas/PIXSELL

KOMPANIJA Ericsson Nikola Tesla ugovorila je poslove vrijedne više od 1.8 milijuna eura bez PDV-a za projekt "Uvođenje inteligentnih transportnih sustava na funkcionalnom prometnom području grada Splita", izvijestili su u utorak iz te kompanije putem Zagrebačke burze.

Poslovi su vezani za implementaciju softverskog rješenja za upravljanje prometom u kontrolnom centru i informiranje putnika te isporuku komunikacijske okosnice.

U sklopu ugovora Ericsson NT će, kako se navodi, uspostaviti i održavati softversko rješenje za Centar za kontrolu i nadzor prometa, uključujući izradu informacijske okosnice za podsustav "Upravljanje prometom - semaforski sustav i adaptivno upravljanje prometom" te razviti i implementirati mobilnu aplikaciju za informiranje putnika.

Rok od 32 mjeseca

Ta projekt, čiji je naručitelj Grad Split, a realizirat će ga King ICT i Ericsson NT, ukupno je vrijedan više od 9.5 milijuna eura bez PDV-a, a sufinanciran je kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Europske unije.

Sustav i oprema navedenog projekta bit će integrirani i implementirani po principu projektiraj i realiziraj (eng. design & build), a predviđeno trajanje ugovora je 32 mjeseca, navodi se u priopćenju.

Također se dodaje kako će navedeni inteligentni transportni sustav zahvaljujući svojim tehnološkim performansama doprinijeti povećanju prometne efikasnosti, sigurnosti i održivosti te smanjenju prometnih zagušenja i emisiji štetnih plinova.