Etnografski muzej, koji je oštećen u potresu, otvara se 5. svibnja

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

ETNOGRAFSKI muzej otvara se za javnost u utorak, 5. svibnja, no s obzirom na radove na obnovi muzeja nakon potresa, dostupan je samo dio izložbenog prostora, izložba „Kapa dolje!“ Priča o (ne)pokrivanju glave.

U više cjelina, ovisno od funkcije i značenja pokrivala, od svadbenih, magijskih, obredno-običajnih, identitetskih, vjerskih, klasnih, izložba predstavlja tristotinjak predmeta iz Hrvatske i svijeta.

Radno vrijeme muzeja je od utorka do petka, od 10 do 17 sati.

Etnografski muzej je izvijestio da u svibnju nastavlja i s online programom Muzej s kauča, koji putem društvenih mreža donosi  sadržaje za djecu i odrasle.

U potresu­ 22. ožujka i taj je zagrebački muzej pretrpio značajna oštećenja na zgradi, ima dosta napuknuća na zidovima, a unutar izložbenog dijela razbijena su stakla na vitrinama, došlo je do pada i oštećenja pojedinih predmeta. U samim depoima oštećeni su keramika i predmeti od stakla i gline.

Zahvaljujući nedavnoj obnovi pročelja i krovišta tog muzeja, nema štete na prednjoj fasadi iako ona obiluje skulpturama i arhitektonskom plastikom, kao ni na krovištu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.