Euromediteranski forum bivšeg HSP-ovca Tončija Tadića ide u stečaj

Foto: Hina

TRGOVAČKI sud u Splitu objavio je oglas kojim se pozivaju vjerovnici Euromediteranskog foruma, udruge kojoj je predsjednik bivši saborski zastupnik Hrvatske stranke prave (HSP) Tonči Tadić, da u idućih dvadesetak dana solidarno predujme 20.000 kuna za otvaranje stečajnog postupka u kojem bi mogli prijaviti svoje tražbine.

Prema sudskom oglasu, ako se zatraženi predujam ne uplati u navedenom roku, sud će donijeti rješenje o otvaranju i istovremenom zaključenju stečajnog postupka i brisanju Euromediteranskog foruma iz sudskog registra.

Euromediteranski forum (EMEF) osnovan je 2008. kao udruga za 'uspostavu zajedničkog djelovanja javnosti i državnih institucija u skladu s posebnim razvojnim mogućnostima Splita, Dalmacije i Jadranske regije'. U djelatnosti Euromediteranskog foruma bilo je navedeno i osnivanje radnih skupina za pojedine teme i projekte, stvaranje baze podataka, uspostava mreže kontakata u Hrvatskoj i državama članicama Barcelonskog procesa - Unije za Mediteran, održavanje javnih rasprava i konferencija za novinare.

Predsjednik Euromediteranskog foruma Tonči Tadić isticao je da je ta udruga neovisni tzv. think-tank za euromediteranska pitanja sa sjedištem u Splitu, a u posljednjim javnim istupima naglašavao je kako Hrvatska položaj u EU može ojačati tako što će biti veza s islamskim državama Mediterana.

U opisu djelatnosti EMEF-a bilo je i isticano da je udruga od listopada 2012. član EuroMeSCo-a - konzorcija od 64 think-tanka i instituta iz EU-a i mediteranskih zemalja koji za Europsku komisiju pripremaju studije o međunarodnoj politici na Mediteranu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.