Eurowings uvodi još jednu liniju prema Zagrebu

Ilustracija: EPA

NJEMAČKI niskotarifni avioprijevoznik, Eurowings, dio Lufthansa grupe, krajem kolovoza uvodi svoju treću liniju prema zagrebačkoj zračnoj luci, javlja portal Croatian Aviation.

Radi se o liniji Dusseldorf - Zagreb - Dusseldorf koja je u prometu bila u razdoblju od listopada 2017. do kraja 2019. godine, a zatim je ukinuta zajedno s linijom iz Berlina.

Dva puta tjedno

Od 31. kolovoza Eurowings će ponovno uspostaviti promet na spomenutoj liniji, povezujući dva grada dva puta tjedno, svakog utorka i subote, sa zrakoplovima tipa A319, kapaciteta 150 putnika. Od kraja kolovoza do kraja ljetnog reda letenja (kraja listopada) kompanija će između Dusseldorfa i Zagreba ponuditi ukupno 5400 sjedala.

Uz obnavljanje prometa na liniji prema Dusseldorfu, Eurowings iz Zagreba prometuje prema Koelnu (tri puta tjedno, srijedom, petkom i nedjeljom) i Stuttgartu (dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom). Od kraja kolovoza Eurowings će imati tri međunarodne linije prema Zagrebu s ukupno 7 tjednih letova.

Od rujna zagrebačka će zračna luka biti direktno povezana s 10 zračnih luka u Njemačkoj, a na njima će prometovati Croatia Airlines, Lufthansa, Eurowings i Ryanair, podsjeća Croatian Aviation.

Zračna luka Zagreb ni prije izbijanja globalne pandemije nije imala ovoliki broj međunarodnih linija prema Njemačkoj pa veseli najava ranije spomenutih aviokompanija, dodaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.