Evakuacija na Filipinima, stiže najjači tajfun godine

FILIPINSKI dužnosnici su naredili evakuaciju tisuća stanovnika s južnog dijela otoka Luzon jer se najjači ovogodišnji tajfun približio obali Filipina, piše CNN

Tajfun Goni (lokalno poznat kao Rolly), oluja je pete kategorije. Kreće se brzinom od 215 kilometara na sat uz stalne vjetrove i udare koji mogu postići i brzinu od 265 kilometara na sat. Uskoro stiže na obalu, a radi se o najjačem tajfunu koji je pogodio Filipine otkako je tajfun Haiyan ubio više od 6300 ljudi u studenom 2013. 

Lokalni dužnosnici su otkazali lučke operacije i zabranili ribarima isplovljavanje. 

Problemi s provođenjem mjera protiv koronavirusa

Vlasti su suočene s još jednom preprekom jer u centrima za evakuaciju treba uvesti mjere protiv koronavirusa, osobito fizičku distancu, kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. Filipini imaju drugi najveći broj zaraženih koronavirusom u jugoistočnoj Aziji, ispred Filipina je samo Indonezija. 

Tajfun Goni koji se kreće prema zapadu donijet će i jaku kišu nad glavnim gradom Manilom i 14 provincija. Zbog toga prijete poplave i klizišta. Isto područje je u opasnosti od još jednog tajfuna imena Atsani koji se nalazi nedaleko od obale. 

Ranije ovoga tjedna,+ tajfun Molave ubio je 22 osobe na Filipinima. 

Filipine pogodi oko 200 tajfuna godišnje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.