Evo detalja uhićenja dva kriminalca koja su iskočila iz marice u vožnji i pobjegla

Foto: MUP

UHIĆENA su dva kriminalca koja su u petak navečer pobjegla dok su ih prevozili u zatvor u Osijeku. 

U osječki zatvor su ih prebacivali nakon što im je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog krijumčarenja migranata u kojem su uhvaćeni u srijedu navečer. Riječ je o dva 22-godišnja Moldavca. 

>> Uhvaćena dva kriminalca koja su pobjegla iz marice u vožnji, poznato je tko su oni

Prošle srijede oko 22 sata nedaleko od odmorišta Lubanj na autocesti Lipovac-Zagreb jedan od njih vozio je kombi francuskih registracija pun migranata. Kombi je policiji bio sumnjiv pa su ga pokušavali zaustaviti, ali kad su policajci okružili kombi i izašli van, on se vozilom zalijetao na policajce. Jedan od policajaca pucao je u gume pa su 22-godišnjaka iz Moldavije policajci uspjeli izvući iz kombija i uhititi. 

Pitom je zadobio lakše ozljede u smislu ogrebotina koje se vide i na slici koju je policija objavila nakon bijega iz marice, a tereti ga se zbog krijumčarenja i pokušaja teškog ubojstva. S njim je pobjegao drugi 22-godišnji Moldavac, koji je uhićen također u srijedu, koji je u autu na odmorištu Spačva čekao kombi i tereti ga se za krijumčarenje. 

Pobjegli su u petak navečer dok su ih prebacivali u Osijek tako što su na marici uspjeli onesposobiti bravu i otvoriti vrata te su iskočili tijekom vožnje. 

Doznajemo detalje uhićenja

Pronađeni su sinoć, a sad su poznati i detalji uhićenja. 

Moldavci su nađeni i uhićeni u nedjelju oko 20:25 u mjestu Kuševac kod Đakova. Kako doznaje Index, uhitili su ih pripadnici mobilne jedinice granične policije koji djeluju na cijelom teritoriju Hrvatske, a ne samo na granici. 

Policija je oko 18:20 dobila dojavu građana da su u šumi kod Širokog Polja uočene osobe koje odgovaraju opisu bjegunaca i ta se dojava pokazala točnom. 

Policajci su Moldavce uhitili uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje. 

U uhićenju su surađivale Policijska uprava vukovarsko-srijemska i osječko-baranjska. 

Što se tiče bijega dvojca iz policijskog vozila tijekom njihove preprate u zatvor u Osijeku, Policijska uprava Vukovarsko-srijemska preispitala je način postupanja policijskih službenika te je utvrđeno kako nisu postupali sukladno standardnim operativnim postupcima.

Kako doznajemo, načelnik PU vukovarsko-srijemske smatra da je samo prevoženje Moldavaca moglo biti odrađeno bolje sa sigurnosnog aspekta odnosno da su policajci trebali primijetiti kroz prozor u stražnji dio marice da dvojac obija bravu. 

Protiv policajaca koji su radili na preprati Moldavaca u osječki zatvor će biti pokrenut disciplinski postupak.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.