Evo zgrade u koju se doselila fra Šimina bankarica

Foto: Index

JASMINA BILONIĆ, fra Šimina bankarica, doselila je u splitski kvart Spinut prije dvije godine. Iznajmila je stan u Teslinoj ulici u zgradi sagrađenoj 2012. godine. Stanovnici Spinuta viđali su je na ulici i u dućanu, ali teško da ju je netko otprve prepoznao. U sportskom izdanju bez šminke, Bilonić je bila gotovo pa neprepoznatljiva. Ispred zgrade je bio parkiran sivi Mercedes CLA daruvarskih registracija, pretpostavlja se da je vozilo također bilo u najmu.

Prema najsvježijim informacijama, Bilonić je dobila poslovni angažman u Francuskoj.  

Fra Šime htio novac skloniti na sigurno

Ovog tjedna u Zagrebu su je čekali na suđenju u tužbi crkve protiv fra Šiminog prijatelja oko pozajmice teške milijun i pol kuna. Bilonić se, međutim, nije pojavila. Gdje je, sud nije uspio utvrditi jer taj podatak nije poznat ni policiji koja ju je odjavila sa stare adrese koncem 2014. godine, otprilike u isto vrijeme kada je sudac Slavko Lozina objavio presudu po kojoj su fra Šime i Bilonić kažnjeni zatvorskim kaznama zbog nestanka 10 milijuna kuna koje je isplatila tvrtka Sunčani Bast za zemlju u Baškoj Vodi. On je dobio dvije godine, a ona godinu i devet mjeseci zatvora.

Crkva je tvrdila da fra Šime nije imao nikakve punomoći za sklapanje tog posla, on je, pak, uvjeravao da je novac htio skloniti na sigurno kako se ne bi dogodilo da se potroši, a crkva u Baškoj Vodi ne obnovi.

Bilonić bila fiktivna vlasnica milijuna i jahte da se ne bi posumnjalo u fra Šimu

Deset milijuna kuna fra Šime je brzo pokupio s računa uz pomoć Bilonić koja je u to doba bila zaposlenica Splitske banke. Na njezinom računu u Partner banci nađeno je više od dva milijuna kuna. Gdje je ostatak, još nije utvrdilo. Bilonić je na suđenju kazala kako nije bila fra Šimina bankarica, već osoba koja ga je povezivala s ostalim djelatnicima u banci. Ustvrdila je kako je bila fiktivna vlasnica milijuna i jahte, i to zbog toga da netko ne bi posumnjao u fra Šimu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.