"Facebook i kompjuterske igre mogu dovesti do demencije kod djece"

VODEĆA britanska neuroznanstvenica je upozorila da je pretjerano korištenje tehnologija, kao što su kompjuterske igre i Facebook, ekstremno opasno za djecu i može dovesti do privremene demencije.

Barunica Greenfield je kazala kako dugotrajno sjedenje pred kompjuterom može zbuniti dječji mozak te predstavlja rizik od ovisnosti o kompjuteru. Ona neprestano ponavlja kako djeca trebaju ugasiti svoj kompjuter, izaći van i uživati u svježem zraku, piše The Sun.

Korištenje tehnologije razvija kreativnost


Ona tvrdi kako u jednoj godini djeca mogu provesti za kompjuterom i do 2000 sati što može dovesti do ovisnosti. Usprkos tome što je korištenje tehnologije povezano i sa razvijanjem kreativnosti, Greenfield inzistira na tezi da je pretjerana upotreba opasna.

Na znanstvenom skupu u Dorsetu je upozorila kako spojevi u mozgu kod takvih aktivnosti "mogu biti privremeno onesposobljeni ili privremeno neaktivni što je demencija". "Postoji potreba da budu vani, da se penju po drveću i osjete travu pod nogama i sunce na njihovim licima". Kritizirala je i praksu da djeca žive svoj život preko Facebooka. "Što reći o njihovom identitetu, ako se sami definiraju onako kako ih drugi vide", upitala je Greenfield.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.