Filipović prošlog tjedna pričao o pritiscima. Danas kaže da je to "netema"

Foto: Pixsell/Boris Scitar

MINISTAR gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović izjavio je danas da su navodni pritisci na njega "netema" i da političari moraju biti na njih spremni, ali nije odgovorio je li mu netko prijetio zadnjih tjedana.

"Onaj tko se odlučio baviti politikom, treba biti spreman na određene pritiske. Tko te pritiske ne može podnijeti i ne može se s njima nositi, uopće se ne treba baviti politikom", izjavio je Filipović nakon sjednice vlade.

"Ne bih bio tu bez podrške premijera"

Nije odgovorio je li u zadnje vrijeme bio izložen pritiscima ili prijetnjama. Objasnio je da nije govorio o pritiscima, nego "o onome što se događalo protekla 3-4 tjedna", kada se u medijima moglo čitati kako on koči prodaju Petrokemije, zbog čega će ona propasti, a zatim i HEP.

"Petrokemiju smo uspješno riješili tako da smo zaštitili hrvatski interes. Priča s HEP-om ide u pozitivnom smjeru. Sve se rješava kako se treba rješavati", rekao je.

Što se tiče teza da ga premijer nije zaštitio, rekao je da je to "pomalo smiješno" jer radi u koordinaciji s njim i drugim ministrima. "Da nemam podršku premijera, ne bih bio tu", dodao je.

Prošlog tjedna pričao o pritiscima

Filipović je prošloga tjedna izjavio kako ne postoji pritisak koji će ga zaustaviti u obrani hrvatskih interesa i građana "od predatora koji misle da je Hrvatska njihov bankomat", a danas nije konkretno odgovorio tko je na njega vršio pritisak.

Premijer Plenković u ponedjeljak je izjavio da ga Filipović nije izvijestio o pritiscima.