Flego: Treba uvesti moratorij na odluke ministra Fuchsa

"TRAŽIMO da se na svaku odluku i na sve buduće inicijative Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa stavi moratorij. Nema smisla da sadašnji ministar određuje zadaće budućeg", izjavio je danas SDP-ov Gvozden Flego. Zaključio je da ako se danas predlože nova zakonska rješenja te se ista donesu u jesen, ona će se primjenjivati tek za jednu ili dvije akademske ili školske godine.

Žestoko su kritizirali ministra Fuchsa ističući kako u zadnjih godinu dana iz njegova kabineta nije izašlo ništa dobro. Naročito su istaknuli kako je ministar Fuchs pristao da se proračun Ministarstva smanji za devet posto, a što je, kažu, rezultiralo dramom s udžbenicima. Predbacili su mu i što dozvoljava razrede sa 30 učenika iako prema Pedagoškom standardu koji je izglasan u Saboru razred može brojati 28 djece.

Marija Lugarić osvrnula se i na probleme oko polaganja državne mature, kao i nepravilnosti oko e-matice, dok Daniel Mondekar veliki propusti vidi u povlačenju sufinanciranja projekata iz europskog fonda teškog 55 milijardi eura. Time se, ustvrdio je, naša znanost svela na nacionalno financiranje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.