FOTO I VIDEO Snažno nevrijeme praćeno tučom pogodilo okolicu Zagreba

Foto: Čitatelji Indexa

NAKON što je jutros snažno nevrijeme pogodilo veći dio Slovenije, nevrijeme s ledom je poslijepodne pogodilo i stubičko područje. Tuča je padala u pojedinim dijelovima Gornje i Donje Stubice, kao i Stubičkih Toplica. Na nekim dijelovima tuča je bila i veličine oraha, javlja lokalni portal Zagorje.com

Pišu kako je najgora situacija bila u dijelovima Gornje Stubice, gdje je padala tuča veličine ping-pong loptica. U Donjoj Stubici tuča je bila veličine lješnjaka, ali je padala vrlo kratko. Nevrijeme je zahvatilo i dio Oroslavja, ali i Igrišće, Jakovlje te Bistru. Dobili smo snimku iz Bistre koja prikazuje nevrijeme praćeno snažnim vjetrom i tučom.

 

Šteta na usjevima

Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić rekao je Hini da je tuča u jednom dijelu grada jako padala i vidljiva je šteta. "U obilasku smo grada. Vidljiva je šteta na usjevima. U kontaktu smo s poljoprivrednicima, no još uvijek ne znamo točne razmjere štete", rekao je gradonačelnik Šimunić. Zagorski Centar 112 zasad nije zaprimio dojave o tuči.

Čitatelj nam je javio kako je led padao i u naselju Moravče koje spada pod gradsku četvrt Sesvete. Tvrdi kako je "olujno nevrijeme u roku 3 minute sve potuklo".