FOTO Kod Ludbrega vjetar dizao krovove, čupao stabla

Foto: VZZ

NEVRIJEME je danas pogodilo i dijelove Varaždinske županije, iz koje su priopćili kako je iznimno jak vjetar oštetio obiteljske kuće te gospodarske zgrade u naselju Hrženica pa su teren obišli Silvija Zagorec, načelnica stožera civilne zaštite, te načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany.

Uslijed olujnog vjetra nalik na pijavicu koji je danas u popodnevnim satima poharao dio naselja Hrženica u Općini Sveti Đurđ došlo je do velikih oštećenja na obiteljskim kućama, gospodarskim zgradama i garažama, a oštećeni su i osobni automobili.

Također su oštećeni i nadzemni vodovi priključaka električne energije, a po dojavi na teren je izašlo više timova lokalnih DVD-ova iz Svetog Đurđa, Hrženice, Komarnice i Karlovca Ludbreškog pa je tako na terenu bilo 50-tak vatrogasaca koji su priskočili u pomoć.

Obilasku terena priključili su se i načelnica županijskog stožera civilne zaštite, ujedno i zamjenica župana Silvija Zagorec te Josip Jany, načelnik Općine Sveti Đurđ, kao i član stožera civilne zaštite Općine Sveti Đurđ Zoran Happ, a na mjestu događaja bili su i djelatnici Policijske postaje Ludbreg.

"Važno je istaknuti kako su i djelatnici općine pomogli u raščišćavanju terena, a načelnica županijskog stožera civilne zaštite, ujedno i zamjenica župana Silvija Zagorec je istaknula kako je najbitnije da nema ljudskih žrtava dok će se u sanaciju štete svakako uključiti i Varaždinska županija", stoji u priopćenju.

"Najvažnije je da nema ozlijeđenih, odnosno nastradalih mještana, a nakon popisa materijalne štete uključit ćemo se te pomoći u suradnji s Općinom u sanaciji objekata. Ljudi su pretrpjeli strah i stres i važno im je bilo dati podršku kako bi vidjeli da smo uz njih", rekla je Silvija Zagorec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.