FOTO Migranti kod granice s Hrvatskom imali hrpu oružja. Željeli ući u Hrvatsku

Foto: Granična policija BiH

Državna agencija za istrage i zaštitu BiH te Granična policija BiH u zajedničkoj su operativnoj akciji otkrile na području Donjeg Svilaja improvizirani migrantski kamp u kojem je bilo 12 ilegalnih migranata iz Afganistana.

U njemu su pronašli oružje i streljivo, a vlasti su identificirale i uhitile četiri osobe. Granična policija BiH navodi da je riječ o četiri osobe iz migrantske populacije te da su uhićene zbog postojanja sumnje da su počinile kazneno djelo neovlaštena prometa oružjem i vojnom opremom te proizvodima slične namjene iz Članka 193. KZ BiH.

Oružje je pronađeno u improviziranom migrantskom kampu uz Savu, blizu granice s Hrvatskom.

Koje oružje je pronađeno?

Migrantima su oduzeta dva pištolja "Beretta", model 70, nepoznatog serijskog broja s pripadajućim okvirom i 6 komada streljiva kalibra 7.65 mm i "Beretta" nepoznatog modela, nepoznatog serijskog broja s jednim pripadajućim okvirom i 10 komada streljiva kalibra 380 Auto.

Oduzeta im je i jedna automatska puška M70 s dva pripadajuća okvira i 57 komada streljiva kalibra 7.62 mm, kao i mobilni uređaji s pripadajućim SIM karticama i drugi predmeti važne za kazneni postupak.

"Predmetne osumnjičene osobe će u zakonskom roku biti predane u daljnju nadležnost postupajuće tužiteljice Tužiteljstva BiH", izvijestila je Granična policija BiH. 

Vatreno oružje i streljivo htjeli prokrijumčariti u Hrvatsku

Predmetne aktivnosti su poduzete uz asistenciju službenika Federalne uprave civilne zaštite, objavila je Granična policija BiH.

Tužiteljstvo BiH navodi da su, prema prikupljenim dokazima, migranti iz improviziranog kampa u blizini MGP Donji Svilaj u općini Odžak imali namjeru navedeno oružje i streljivo prokrijumčariti u Republiku Hrvatsku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.