FOTO Mladi informatičari odlaze po medalje na Međunarodnu olimpijadu. Sretno!

Foto: Index

PREDSTAVNICI Hrvatskog saveza informatičara i roditelji ispratili su hrvatsku informatičku reprezentaciju na IOI, Međunarodnu informatičku olimpijadu u Bakuu u Azerbajdžanu.

Republiku Hrvatsku će na ovom natjecanju zastupati tim sastavljen od četvorice učenika srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 14. travnja) te Izbornim pripremama (Zagreb, 1. i 2. lipnja).

Kao i prošle godine, svi članovi reprezentacije učenici su XV. gimnazije iz Zagreba, a ovo je ujedno i najmlađa informatička reprezentacija u povijesti hrvatskih nastupa na međunarodnim informatičkim olimpijadama. 

U reprezentaciji Hrvatske na IOI 2019 nastupaju učenici:

Pavel Kliska, 3. razred, XV. gimnazija Zagreb
Dorijan Lendvaj, 1. razred, XV. gimnazija Zagreb
Krešimir Nežmah, 2. razred, XV. gimnazija Zagreb
Patrik Pavić, 1. razred, XV. gimnazija Zagreb

S članovima hrvatske informatičke reprezentacije su i njihovi stručni voditelji Josip Klepec i Ivan Paljak te odgovorni voditelj Krešimir Malnar.

Nastup naših mladih informatičara na 31. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi i stručne pripreme tijekom Kampa mladih informatičara Hrvatske, kao i neposredno prije odlaska na natjecanje, organizirao je Hrvatski savez informatičara. Program se financira iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.