FOTO Mrvoševe pametne klupe prve su pametne klupe u Kataru

Foto: Press

ASPIRE ZONE i Doha Technology (članica CTBA Grupe) javnosti su predstavili prve pametne klupe u Kataru, priopćeno je iz Doha Technologyja.

U priopćenju dodaju kako je cijeli projekt u skladu s Katarskom nacionalnom vizijom 2030 kojom najpoznatiji park u Kataru, Aspire Park, postaje "pametni park".

Predsjednik CTBA Grupe i novoosnovanog Croatian Business Councila Mario Lozančić, koji ima više od 10 godina uspješnog poslovnog iskustva u Kataru, vjeruje da će suradnja s Aspireom doprinijeti transformaciji Dohe u pametan grad. Klupe je izradila hrvatska tvrtka Include, dodaju.

"Na klupi se nalazi bežični punjač za mobilne uređaje, dva uobičajena USB priključka te vam klupa daje wi-fi i internet tako da možete bezbrižno surfati u blizini klupe. Noću do izražaja dolazi LED noćna rasvjeta koja osvjetljava prostor oko klupe. Svakih 30 minuta, različiti senzori - za vlažnost, kvalitetu zraka ili temperaturne senzore - prikupljaju informacije te ih zatim šalju administratoru", opisuju Mrvoševe klupe.

Prva na svijetu


 
Model Steora Urban, koji je instaliran u Aspire Parku, prva je ulična klupa na svijetu s ugrađenim 19-inčnim IPS LCD zaslonom. Budući da kombinira solarnu energiju i snagu mrežnog napajanja, savršeno se uklapa u mjesta slabog osvjetljenja i unutarnje prostore. LCD zaslon može se koristiti za prikazivanje gradskih vijesti, obavijesti, slika ili drugih informacija za javnost.

Na uspješan početak 2019. godine na svom se Facebook profilu osvrnuo i sam Ivan Mrvoš. Kaže - vrlo solidno za prvih 20-ak dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.