FOTO Na Pašmanu nema poštara, mještani na zidiću dijele poštu jedni drugima

U MJESTU Neviđane na otoku Pašmanu nema poštara, piše 057info.

Dovelo je to do bizarne situacije. Kad su čuli da je došla pošta, mještani su se okupili na lokalnom zidiću i međusobno dijelili poštu.

U ovom mjestu poštu su imali još prije 50 godina. No ostali su bez poštara. Kad je prije nekoliko dana poštarica iz Kukuljice na otoku Ugljanu donijela poštu na Pašman, ljudi su se skupili i na licu mjesta razvrstavali poštu. Omotnice su poslagali po zidiću i sami pomagali poštarici sa susjednog otoka u traženju pisanih pošiljki.

Njihov poštar je, pričaju mještani, nakon 25 godina dobio otkaz, a Hrvatske pošte mu nisu našle zamjenu.

"Mještani ipak nisu zakinuti za dostavu pošiljaka. Istina jest da smo doista kratak period imali problem jer je dosadašnji poštar koji je dostavljao na tom području otišao iz sustava - međutim nadležni na terenu su reagirali odmah i poslali prvo dva a onda danas i četiri poštara u zamjenu. Međutim, a to lokalno vjerojatno i sami znate, mnoge kuće nemaju uopće svoj poštanski broj. Obzirom na tu činjenicu doista je teško dostavljati poštu na "bb". Ipak, kako smo naveli, odgovorne osobe su već na terenu i rješavaju situaciju. Mještane molimo za razumijevanje i susretljivost. Ono što već sad možemo najaviti jest da će krajem mjeseca za to područje biti zaposlen i jedan "lokalac" koji će se moći snaći na terenu koji nema poštanske brojeve, što je ipak jedan od osnovnih uvjeta za normalnu dostavu. Konkretno, sve poteškoće u dostavi bit će otklonjene završno s petkom", najavili su iz službe za odnose s javnošću Hrvatskih pošta u odgovoru za spomenuti portal.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.