FOTO Olujno jugo teško oštetilo poznatu šetnicu u Opatiji, pogledajte

Foto: Grad Opatija

Olujno nevrijeme je i ove noći uzrokovalo oštećenja na pojedinim područjima Opatije koja su izložena jakim udarima juga te je posebno stradao obalni put Lungomare. Stradao je dio obalnog puta od Puntice u Voloskom do opatijske Lipovice, izvijestili su iz Grada Opatije, navodeći da će taj dio biti privremeno zatvoren.

Građani su zamoljeni da koriste alternativne puteve za šetnju i prolaz. Srušeno je i nekoliko stabala te je stradala ograda dječjeg igrališta na Lipovici. Komunalne službe od jutra rade na sanaciji i osiguravanju pojedinih lokacija na terenu. Iz opatijske gradske uprave građane i dalje pozivaju na oprez.

Jugo puše diljem obale

Olujno jugo stvaralo je probleme diljem Jadrana, ali bez većih šteta. Jutros je u Splitu more preplavilo rivu i gradske plaže, no povuklo se nakon nekoliko sati. Prema riječima vatrogasaca, u Splitu nije zabilježena veća šteta.

Poplave zbog juga zabilježene su u okomim mjestima i gradovima te na otocima. Bile su u prekidu pomorske linije, a najviše problema imao je trajekt Petar Hektorović koji je dva sata trebao čekati da se more smiri kako bi uplovio u luku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.