FOTO Ovo su hrvatski proizvodi na policama trgovina u Australiji, Rusiji, SAD-u i Njemačkoj

Foto: Čitatelji Indexa

NAKON što je Index istražio koji se sve hrvatski proizvodi mogu pronaći na policama supermarketa u New Yorku, javili su nam se čitatelji koji su u raznim dijelovima svijeta poslikali trgovine u kojima su pronašli naše proizvode.

Jedan od njih je i pomorac kojeg je posao često odveo u Rusiju pa nam je tako poslao fotografiju iz jedne trgovine koja se nalazi u mjestu Primorsk. Na policama ovog priobalnog mjesta pronašao je Vegetu, jedan od najčešćih hrvatskih proizvoda koji se može pronaći u trgovinama diljem svijeta.



Drugi čitatelj poslao nam je fotografiju iz supermarketa Edeka koji se nalazi u njemačkom Kielu. Na policama ove njemačke trgovine također se nalazi neizostavna Vegeta te drugi proizvodi Podravke kao što su juhe i konzerve goveđeg gulaša, čija je cijena 4,59 eura, odnosno oko 30-ak kuna. Juhe su oko 6 kuna.

Čokolino, poznata slastica i "ciglica"

Iz SAD-a nam se javilo nekoliko čitatelja i to iz raznih gradova. Tako nam je čitatelj fotografirao proizvode u trgovini Euro market u West Palm Beachu na Floridi.

Na policama trgovine još je pronašao Podravkine pekmeze, Kraševe kekse, a cijena pola kilograma napolitanki je 4 dolara, oko 28 kuna te Karlovačko pivo.



Javio nam se još jedan čitatelj koji je također u SAD-u vidio hrvatske proizvode. Fotografije je kaže, snimio u veljači 2014. godine i to u Houstonu.



Osim proizvoda od Podravke poput Čokolina, čajne paštete, Vegetinog začina za roštilj, fanta, goveđeg gulaša, snimio je i popularnu slasticu od Kraša - Griotte koje su se tada prodavale po cijeni od oko 30-ak kuna te njihove čajne kekse.



Uz to je pronašao i Franckov griz te njihovu poznatu "ciglicu" kave po cijeni od oko 25 kuna, te Gavrilovićeve konzerve mesnog doručka.



Indexu se javio i čitatelj s još jednog kontinenta. Iz daleke Australije. U njihovom je gradu Melbourneu, u trgovini Coles pronašao Podravkinu pileću paštetu.



A ako živite van Hrvatske, slobodno nam i dalje šaljite fotografije hrvatskih proizvoda na našu mail adresu desk@index.hr.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.