FOTO Na groblju u Zagrebu opljačkao 18 grobnica, policija ga uhvatila

Foto: MUP

Policija u Zagrebu dovršila je istragu protiv 42-godišnjeg muškarca osumnjičenog za provalu u grobnice na Gradskom groblju Miroševac.

Razotkriven je 20. srpnja kada je došao na Gradsko groblje Miroševac s namjerom da provali u starije grobnice u potrazi za vrijednim nakitom. Uz pomoć alata, provalio je u četiri grobnice.

Nakon što je otvorio pokrovne ploče grobnica, napravio je otvore dimenzija oko 10x10 cm na četiri metalna lijesa kako bi došao do predmeta unutar njih. Zatim je vraćao pokrovne ploče na grobnice kako bi prikrio svoje djelo.

Oko 11:30 radnici groblja primijetili su ga kako čuči pored jedne od grobnica. U trenutku kada su ga vidjeli, osumnjičeni je pobjegao s mjesta događaja, ostavljajući za sobom alat - metalni pajser, čekić i druge predmete, kao i jaknu. U džepovima jakne pronađeni su prsten i dva ručna sata uzeta s pokojnika. Nakon obavljenog, vraćao je pokrovne ploče na grobnice.

Policija je ubrzo stigla na mjesto događaja i obavila očevid. Kroz razgovor s obiteljima pokojnika, utvrđeno je da je osumnjičeni na isti način provalio u još četrnaest grobnica na istom groblju. U pokušaju da prikrije kaznena djela, uvijek je vraćao pokrovne ploče na grobnice nakon provale, napomenula je policija.

Policajci su 42-godišnjaka pronašli, uhitili i predali u pritvor. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je počinio kaznena djela povrede mira pokojnika i teške krađe u pokušaju. Protiv njega je podneseno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. Istraga se nastavlja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.