FOTO Trojica u Virovitici uzgajala travu, među njima i policajac. Uhićeni su

Foto: PU virovitičko-podravska

Virovitičko-podravska policija je priopćila da je među troje uhićenih koji su uzgajali marihuanu na području te policijske uprave i policijski službenik.

Jučer, nakon prikupljenih operativnih saznanja, PU virovitičko-podravska provela je pretrage domova zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. 

Na temelju naloga Županijskog suda u Bjelovaru provedene su pretrage obiteljskih domova i drugih prostora kojima se koriste trojica muškaraca na području Virovitice, priopćila je PU virovitičko-podravska.

Policajac i još dvojica uzgajali marihuanu

U provedenim pretragama pronađeno je i oduzeto 15 stabljika marihuane, vrhovi, listovi i ostali dijelovi stabljika marihuane - ukupno oko 1333.4 grama, sjemenke marihuane, bočica ispunjena tamnozelenom tekućinom nalik na ulje konoplje te razna tehnička oprema rasvjetna tijela, ventilatori, drobilice, šatori za indoor-uzgoj i filter za odzračivanje.

Muškarci su uhićeni i nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku. Protiv dvojice muškaraca policija će podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici, dok će protiv trećeg muškarca biti podnesena kaznena prijava po čl. 190. st. 1. Kaznenog zakona.

S obzirom na to da je jedan od osumnjičenih policijski službenik, na temelju rješenja načelnika PU virovitičko-podravske odmah je udaljen iz službe te će protiv njega biti podnijet zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka, priopćila je policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.