VIDEO Zbog zaposlenika SC-a interventna stigla na Markov trg

Foto: Index

ZBOG prosvjeda djelatnika SC-a, na Markov trg stigla je interventna policija, a podignuta je i ograda.

"Hoćemo ugovor", viču sindikalisti ispred Vlade. Pridružio im se i Pernar.

"Pozvali su nas u Klub zastupnika SDP-a znači oni koji su zakuhali, u podne idemo u Klub HSS, koji stalno drže štenge, a u 13 idemo u Klub HDZ-a onih koji su sada u foteljama i odgovorni za rješavanje za našeg problema. Ako nas premijer bude želio primiti, prekidamo sastanke i idemo k njemu.. Ali svima njima je socijalni dijalog, kojega su im puna usta u kampanji, ispijanje kava s predsjednicima sindikalnih središnjica. Socijalni dijalog je samo prazno slovo u Hrvatskoj"

"Ako ne dobijemo odgovore danas iz vlade i sabora, sutra ćemo ići u gradski vodovod jer tamo završavaju oni oni koji ne znaju odgovore."
 

Djelatnici SC-a danas su došli pred vladu tražeći rješavanje pitanja oko potpisivanja kolektivnog ugovora, jer dosadašnji štrajk nije rezultirao dogovorom. Predstavnici četiriju sindikata koji djeluju u SC-u traže potpisivanje već usuglašenog kolektivnog ugovora koji bi im zaštitio postojeća i osigurao neka nova prava.

Sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak to ne želi učiniti jer je SC u dugovima i postupku sanacije, te kaže da su materijalna prava zaposlenika SC-a iznadprosječna. Iz Sanacijskog vijeća kao razloge nepotpisivanja KU-a navode da nemaju ovlasti za to, odnosno da o tome treba odlučiti MZOS.   Radnici zagrebačkog SC-a već nekoliko dana štrajkaju i prosvjeduju pred studentskim domovima, poručujući da neće odustati od štrajka dok se ne potpiše kolektivni ugovor.

Tijek događaja pratite na Indexu

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.