Pogledajte fotografije sa zaraznog odjela KBC-a Osijek, to je prava slika našeg zdravstva

Foto: Čitatelj Indexa

ČITATELJ Indexa poslao nam je fotografije iz Klinike za infektologiju KBC-a Osijek. Na njima se nalazi sanitarni čvor koji je u katastrofalnom stanju, a čitatelj koji nam ih je proslijedio kazao nam je da se nedavno vratio s puta i da su WC-i u beduinskom selu u Sahari bili u daleko boljem stanju od ovog bolničkog. Dodaje kako je ovaj WC na zaraznoj ujedno i izvor zaraze.

Index doznaje da je od danas pacijentima zabranjeno ići u spomenuti sanitarni čvor. Ravnatelj KBC-a Osijek Indexu je rekao da on sam nikad nije bio u tom dijelu Klinike, ali da isto tako nije iznenađen njegovim stanjem jer se u bolnicu nije ulagalo preko 30 godina.

Ravnatelj: Nisam znao da tamo odlaze pacijenti

"Od danas u taj sanitarni čvor više nitko neće ići. Nisam znao da se tamo usmjeravaju pacijenti. Dogovorio sam s Klinikom za infektivne bolesti da od danas više ne šalju pacijente u taj podrumski WC, već da ih šalju u onaj koji se nalazi u prostoru gdje su ambulante.

Ujutro sam razgovarao s predstojnicom Klinike, ona mi je objasnila da su ovaj WC koristili oni koji su dolazili kao pratnja pacijentima na hitnoj, te pacijenti koji nisu bili u ambulantama", rekao je za Index ravnatelj KBC-a Osijek doc. dr. sc. Željko Zubčić.

On osobno uopće nije znao da je sanitarni čvor s fotografija koje objavljujemo u takvom stanju, no kaže i kako nije iznenađen takvim stanjem WC-a.

Ravnatelj nije iznenađen

"Nisam iznenađen jer su neke zgrade iz 19. stoljeća. Odlučili smo zabraniti ulaz jer imamo alternativu i ti su ambulantni sanitarni čvorovi primjereniji. Zasad nećemo obnavljati spomenuti sanitarni čvor jer nam to sad nije prioritet, budući da obnavljamo bolesničke sobe u krilu C gdje nam leže pacijenti.


Evo sad smo nakon 30 godina počeli s ulaganjem u Kliniku za infektologiju. Dosad se ništa nije ulagalo. U postupku smo obnove klinike, a 2016. smo obnovili 6 sanitarnih čvorova prilagođenih invalidima, krenuli smo u obnovu stacionara krila C, iduće godine slijedi obnova krila D. Ove godine smo obnovili dizala. Nadam se da će do kraja godine klinika dobiti drugačiji izgled koji je primjereniji", rekao nam je dr. Zubčić.

Također navodi kako su krenuli i u obnovu Klinike za psihijatriju koja je, kaže, isto loše izgledala.

"Sve primjere loših uvjeta pokušavamo ispraviti, što novcem iz proračuna, što novcem od donacija. Konkretno, sanitarne čvorove koje smo radili obnovili smo zahvaljujući novcu iz donacija. Sve dok se ne izgradi novi KBC, ostaje nam samo krpati i uređivati KBC ondje gdje ga se može popraviti. Pokušavamo podjednako ulagati u sve Klinike", kaže dr. Zubčić.




 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.