"Nezasitni egoist" fra Šime je pobjegao s 10 milijuna kuna, crkva će ga isključiti iz reda, a javnosti se ispričavaju!

NAKON ŠTO isprva nisu znali je li fra Šime Nimac uopće prodao teren u Baškoj Vodi, splitska Nadbiskupija ipak je utvrdila da jest. Jutros su se medijima obratili priopćenjem.

"Posljednjih smo dana svjedoci brojnih medijskih napisa i komentra oko župnog zemljišta u Baškoj Vodi pa ovim obraćanjem želimo otkloniti medijska nagađanja te informirati o činjeničnom stanju i aktivnostima poduzetim u cilju sprječavanja bespravnog otuđenja župne imovine, kao i zaštite ugleda Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja", kažu u Nadbiskupiji. 

Nadbiskupija potvrdila Indexove informacije

S obzirom da ni sami nisu znali što se dogodilo, Index je sinoć u dobroj vjeri htio Nadbiskupiju obavijestiti o svojim saznanjima oko fra Nimca i terena. Možda nismo ni trebali, jer su jutros sve potvrdili.

"Župa uznesenja Blažene Djevice Marije, zastupana po bivšem župniku fra Šimi Nimcu i trgovačko društvo Sunčani Bast d.o.o., zastupano po Mariju Mikuliću, sklopili su 10. travnja 2012. godine Ugovor o kupoprodaji, na kojem je potpis ovlaštenog zastupnika fra Šime Nimca ovjeren kod javnog bilježnika. Temeljem Ugovora Sunčani Bast kupio je, a Župa prodala teren od 39.556 četvornih metara za iznos od 1.310.000 eura, odnosno, 33 eura po četvornom metru. Novac je na račun Župe uplaćen u dva navrata, 20. travnja 7.450.000 kuna te 23. svibnja 2.342.980 kuna. Sunčani Bast je 5. srpnja podnio prijedlog za uknjižbu prava vlasništva", navode u Nadbiskupiji.

Fra Šime pokupio novac, što će mu, nije kazao...

Otkrili su i kako je fra Nimac s računa Župe u tri navrata od svibnja do srpnja podigao 9.817.656,92 kune, i to bez valjanog i uobičajenog obrazloženja svrhe podignutih sredstava.

Premda su se mogla čuti i drukčija mišljenja, u Nadbiskupiji i dalje tvrde da su nekretnine prodane bez izričite pisane suglasnosti nadležne crkvene vlasti.

"Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja podnijela je tužbu radi utvrđenja ništetnim predmetnog kupoprodajnog ugovora uz prijedlog zabilježbe spora na predmetnim nekretninama. Razmatra se pokretanje postupka isključenja fra Nimca iz franjevačke zajednice. Izražavamo žaljenje zbog opravdanog zgražanja javnosti prouzročenog nezasitnim egoizmom pojedinca kojem je Provincija u dobroj vjeri ukazala povjerenje te molimo cjelokupnu hrvatsku javnost za iskrenu ispriku u ime svih franjevaca Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja", stoji u priopćenju Provincijalata Franjevačke provincije i Ordinarijata Nadbiskupije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.