Francuski ministar podnio ostavku zbog seksualnog skandala

FRANCUSKI ministar javnih službi Georges Tron podnio je ostavku nakon što je optužen da je seksualno zlostavljao dvije zaposlenice gradskog vijeća u pariškom predgrađu Draveil, javlja BBC. Dvije žene tvrde da se zlostavljanje događalo između 2007. i 2010. godine.

U javnost nije izašlo puno detalja o slučaju. Tron je, prema informacijama koje prenose strani mediji, svoje zaposlenice zlostavljao tako što im je najprije nudio masažu stopala, a onda su stvari eskalirale. Tužiteljica Marie Suzanne Le Queau izjavila je da bi Tron mogao biti optužen zbog seksualne agresije i silovanja, ukoliko tužiteljstvo prikupi dovoljno dokaza.

Jedna od zlostavljanih žena za Le Parisien je ispričala da je odlučila progovoriti nakon što je vidjela što se dogodilo bivšem šefu MMF-a Dominiqueu Straussu-Kahnu. "Kad sam shvatila da je jedna sobarica dovoljno moćna da sruši šefa MMF-a, shvatila sam da ni ja ne moram više šutjeti", kazala je žena koja Trona optužuje za zlostavljanje.

Tron je sve optužbe odbacio i najavio da će podnijeti privatnu tužbu zbog klevete. No, ipak je morao podnijeti ostavku. Iz ureda premijera Francoisa Fillona priopćeno je da je Tron podnio ostavku jer je takav potez u javnom interesu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.